Mircea Sandu, presedintele FRF, a precizat, miercuri (la Radio Gsp), ca a depus la UEFA candidatura Bucurestiului pentru a organiza cateva partide de la Campionatul European de fotbal din 2020.

Arena Nationala din BucurestiFoto: Reuters

"Am avut o discutie cu primarul general Sorin Oprescu si, astazi (n.r. miercuri), l-am anuntat ca m-am adresat UEFA pentru ca Bucurestiul, alaturi de alte 12 orase, sa gazduiasca meciuri din cadrul Campionatului European din 2020. Proiectul presedintelui UEFA este ca la 60 de ani de la prima competitie europeana sa se joace meciuri in 13 orase din Europa.

Am inscris si Bucurestiul pentru acest Campionat European. Astazi am trimis scrisoarea catre UEFA, dar asta inseamna ca vom avea un caiet de sarcini, unde politicul va fi implicat in investitii. In cazare, in infrastructura, aeroporturi si altele. Pana in 2014 sau 2015 trebuie sa ne luam angajamentul fata de organizatori", a declarat Mircea Sandu la Radio Gsp.

Michel Platini, presedintele UEFA, a lansat in urma cu ceva timp ideea conform careia Campionatul European de fotbal sa fie organizat, la editia din 2020, in 12 sau 13 orase din Europa.