Garniturile de metrou vor circula marti (16 octombrie) pana la ora 24.00, informeaza Metrorex. Masura a fost luata pentru a veni in sprijinul suporterilor care vor lua parte la meciul Romania - Olanda (preliminarii Cupa Mondiala de Fotbal), disputa care va incepe la ora 21.00, pe "Arena Nationala".

Metroul bucurestean Foto: metrorex.ro

"In functie de numarul calatorilor inregistrati, Metrorex va introduce trenuri suplimentare pentru micsorarea intervalului de succesiune dintre trenuri, in scopul satisfacerii in conditii optime a cererii de transport cu metroul in aceasta perioada", informeaza Metrorex, conform Mediafax.

Trenurile de metrou vor circula marti cu un program prelungit cu o ora, la pana la 24.00, ora de plecare de la statiile capat de magistrala. Trenurile vor circula pe magistralele de metrou 1, 2, 3 si 4 la intervale de 10 minute.

Alte masuri:

  • Circulatia rutiera pe strada Maior Coravu va fi permisa, de la ora 18.00, doar riveranilor si celor care au ticket de parcare in zona stadionului.
  • La finalul meciului va fi restrictionat traficul pe Bulevardul Basarabia, incepand cu ora 23.00, cand suporterii vor pleca de la stadion.
  • Spectatorii nu au voie sa introduca in stadion bauturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune in pericol securitatea participantilor la aceasta competitie sportiva.
  • De asemenea, este interzisa afisarea de inscriptii care incita la ura nationala, rasiala, de clasa ori religioasa, la discriminari de orice fel si la violenta, a precizat Jandarmeria Capitalei.

Masurile de securitate de la "Arena Nationala" vor fi asigurate de peste 600 de jandarmi. Meciul a fost catalogat drept unul cu grad ridicat de risc.