​Victor Piturca a vorbit, in cadrul unei conferinte de presa, despre partidele cu Turcia si Olanda, din preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2014. "Olandezii sunt clar favoritii grupei. Daca ii batem pe turci, in proportie de 75% ii scoatem din lupta pentru calificare. Ar fi bun un punct in Turcia", a precizat selectionerul primei reprezentative a Romaniei.

Victor PiturcaFoto: HotNews / Dan Popescu

"Sunt doua jocuri destul de importante cu adversarii cu care ne batem pentru primul si al doilea loc din grupa (n.r. - Turcia si Olanda). Aceste meciuri ne vor da posibilitatea de a ne bate pentru calificare. Meciul din Turcia este extrem de important. Cu Turcia si Ungaria ne batem pentru locul doi ce duce la baraj, Olanda fiind cea mai buna echipa a grupei.

Daca aducem puncte (n.r. - de la Istanbul) avem sanse sa câstigam locul doi. Turcia este peste nivelul nostru, are prima sansa, dar si noi am demonstrat ca avem valoare. Daca ii batem pe turci, în proporţie de 75% ii scoatem din lupta pentru calificare, pentru ca am fi la sase puncte de ei" - Victor Piturca.

"Nu sunt Mafalda sa spun cate puncte vom obtine. Noi ni le dorim pe toate. Ar fi bun un punct in Turcia in conditiile in care dupa trei meciuri disputate am fi la trei puncte de ei. Turcii de-a lungul timpului au fost razboinici in adevaratul sens al cuvantului si asa sunt si ca jucatori. Ei au jucatori la echipele mari unde romanii nu isi gasesc loc. De la mijloc in sus toti jucatorii lor sunt periculosi, cu un plus pentru Arda Turan, care e jucatorul lor numarul 1", a adaugat Victor Piturca, citat de Mediafax.

"Vrem 6 puncte, dar pentru ca jucam cu cele mai bune echipe din grupa, ar fi bune si 2 egaluri. Nu trebuie sa ne facem iluzii, sunt doua echipe foarte valoroase.Turcia are prima sansa, joaca in Turcia, e foarte greu. Au cam 60% sanse, dar asa s-a zis si cu Vaslui la Fener si au reusit un egal. Nu este o problema daca nu port banderola, domnul Piturca decide. Eu vreau sa fiu titular. Nu m-ar deranja sa fiu rezerva, stiu ca ceilalti au jucat mai mult in ultima perioada" - Adrian Mutu.

Lotul Romaniei:

Portari: Ciprian Tatarusanu (Steaua), Costel Fane Pantilimon (Manchester City), Mircea Bornescu (Petrolul)

Fundasi: Srgian Luchin, Dragos Grigore (ambii Dinamo), Gabriel Sebastian Tamas (West Bromwich Albion), Dorin Goian (Spezia Calcio), Razvan Rat-Dinca (Sahtior Donetk), Valerica Gaman (Astra Giurgiu), Florin Gardos, Vlad Chiriches, Iasmin Latovlevici (toti Steaua)

Mijlocasi: Razvan Cocis (FC Rostov), Gabriel Torje (Granada), Costin Lazar (PAOK Salonic), Adrian Popa , Mihai Pintilii, Alexandru Bourceanu, Alexandru Chipciu (toti Steaua), Alexandru Maxim (Pandurii)

Atacanti: Adrian Mutu (AC Ajaccio), Bogdan Sorin Stancu (Orduspor Kulubu), Ciprian Andrei Marica (FC Schalke 04) si Gheorghe Grozav (Petrolul).

Urmatoarele partide ale tricolorilor:

Turcia - Romania ("Sukru Saracoglu", 12 octombrie, ora 20.30)

Romania - Olanda ("Arena Nationala", 16 octombrie, ora 21.00).

Grupa D, clasament:

1 Romania 6 puncte (6-0)

2 Olanda 6 (6-1)

3 Ungaria 3 (6-4)

4 Turcia 3 (3-2)

5 Estonia 0 (0-5)

6 Andorra 0 (0-9).