Un grup de investitori din Golf, Gulf Finance House, a anuntat joi ca filiala sa GFH Capital Limited a semnat un acord exclusiv pentru finalizarea achizitionarii clubului englez de fotbal Leeds United, scrie AFP.

"In virtutea unei dispozitii de confidentialitate, niciun detaliu nu poate fi oferit asupra conditiilor comerciale ale tranzactiei", a adaugat grupul, intr-un comunicat publicat pe site-urile burselor din Bahrein si Kuweit.

O sursa sportiva din Bahrain, apropiata negocierilor, a precizat ca tranzactia ar fi de ordinul a 50 de milioane de lire sterline (aproximativ 75 milioane dolari).

"Dar o problema este un suspans: stadionul lui Leeds, Elland Road, si terenurile de antrenament ale clubului, sunt ipotecate, si sarcina de a rezolva aceasta chestiune revine proprietarilor actuali ai clubului", a adaugat sursa citata.

Fondat in 1919, Leeds a activat mut timp in divizia I, pe care a si castigat-o de trei ori (1969, 1974 si 1992), dar clubul se afla in divizia a doua din 2004. clubul are in palmares doua cupe europene (UEFA in 1968 si 1971), o cupa a Angliei (1972) si o cupa a Ligii engleze (1968).