Gabi Safta si-a prezentat, miercuri, demisia din functia de crainic de stadion al echipei Steaua. Safta a facut "spectacol" la finalul meciului cu Rapid, acesta dand tonul unor strigari in care giulestenii erau numiti "tigani". Intamplarea de duminica seara nu a ramas fara ecou, Consiliul pentru Combaterea Discriminarii anuntand UEFA despre cele intamplate in derbiul din etapa cu numarul IX a Ligii 1.

La putin timp dupa finalul partidei cu Rapid (Steaua s-a impus cu 1-0), Gabi Safta a coborat pe gazonul "Arenei Nationale" cu un microfon in mana. El a fost cel care a dat tonul unei strigari in care giulestenii erau numiti "tigani" (n.r. "Am avut si vom avea mereu boala pe tigani").

Intamplarea de duminica seara nu a ramas fara ecou, Consiliul pentru Combaterea Discriminarii anuntand UEFA despre cele intamplate in derbiul din etapa cu numarul IX a Ligii 1.

Mesaje rasiste ale stelistilor la adresa rapidistilor:

"Rapid, all blacks"

"Nu ragusiti, nu va agitati, ca maine dupa fier vechi tre' sa strigati"

"Avem deasupra noastra dovada ca politia franceza isi face treaba"

"www.fcrb.rom", informeaza gsp.ro.

"La meciul cu Steaua a existat o instigare la ura rasiala cum eu, unul, n-am mai vazut pe niciun stadion din lume! Nu e normal! Trebuie pedepsiti cei care fac asta!" (Constantin Zotta, presedinte Rapid).

"Am avut si vom avea mereu boala pe tigani". N-am rostit eu aceste cuvinte, dar am dat tonul si nu are sens sa ma apar acum cu nuante, doar povestesc faptele", a declarat Gabi Safta, citat de gsp.ro.