Antrenorul Dorinel Munteanu a parasit, joi, banca tehnica a echipei de fotbal Otelul Galati, despartirea de gruparea de la Dunare producandu-se in cadrul unei conferinte de presa la care au mai participat primarul Galatiului, Marius Stan, si consilierul pentru fotbal al acestuia, Narcis Raducan, informeaza Agerpres.

Dorinel Munteanu Foto: AGERPRES

"De comun acord, cat se poate de amiabil, am hotarat sa intrerupem aceasta colaborare, cea mai fructuoasa din istoria clubului. Am incercat sa prelungim acesta perioada dar am ajuns impreuna la concluzia ca prelungim agonia. Scopul este sa producem un soc la echipa, sa fie declicul care sa aduca rezultate, astfel incat acest sacrificiu sa se dovedeasca util", a spus Marius Stan.

Dorinel Munteanu a spus ca a luat aceasta hotarare pentru binele echipei.

"Multumesc Otelului ca mi-a dat sansa sa traim impreuna trei ani frumosi. Sunt mandru ca am facut parte din acest proiect, ca am avut in jurul meu caractere puternice. Cunosc foarte bine echipa, stiu ca avea nevoie de o schimbare", a afirmat Munteanu, extrem de emotionat.

Sub conducerea tehnica a lui Dorinel Munteanu, Otelul a castigat in 2011 primul titlu de campioana a tarii si a participat pentru prima data in Liga Campionilor.

La antrenamentul de joi seara, Munteanu va preda stafeta noului antrenor Viorel Tanase.

Viorel Tanase si-a inceput cariera de antrenor la Otelul, ca secund al lui Petre Grigoras. Apoi, a fost antrenor principal la Otelul II, FCM Dunarea Galati, Farul Constanta si din luna iulie a acestui an la SC Bacau, de care s-a despartit marti seara.