CFR Cluj va intalni Manchester Utd, Braga si Galatasaray in faza grupelor din Liga Campionilor, primele meciuri urmand a se disputa pe 18 si 19 septembrie, ultima etapa a fazei, cea de-a sasea, urmand a se tine pe 4 si 5 decembrie.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Tragerea la sorti s-a terminat, iata grupele

Grupa A: Porto, Dinamo Kiev, PSG, Dinamo Zagreb

Grupa B: Arsenal, Schalke, Olympiacos, Montpellier

Grupa C: Milan, Zenit, Anderlecht, Malaga

Grupa D: Real Madrid, Manchester City, Ajax, Dortmund

Grupa E: Chelsea, Sahtior, Juventus, Nordsjaelland

Grupa F: Bayern, Valencia, Lile, BATE Borisov

Grupa G: Barcelona, Benfica, Spartak Moscova, Celtic

Grupa H: Man Utd, Braga, Galatasaray, CFR Cluj

Cateva cuvinte despre adversarele CFR-ului:

Man Utd a jucat si a invins Otelul in ambele meciuri din grupele editiei trecute a CL. Vicecampioana Angliei a ajuns in finala CL in 2008-09 si 2010-11, iar ultima data a fost campioana Europei in sezonul 2007-08. Printre cei mai cunoscuti jucatori ai lui Man Utd se numara Rooney, Van Persie si Nani.

Sporting Braga s-a remarcat in sezonul 2010-11 cand a jucat in grupele CL, a ocupat locul trei si a continuat in Europa League unde a mers pana in finala, fiind invinsa de Porto. Printre jucatorii mai cunoscuti se numara Hugo Viana si Lima.

Galatasary nu a mai repetat in ultimii ani performantele bune de acum 10-15 ani si nu s-a mai calificat in grupele Ligii Campionilor din sezonul 2006-07. Printre jucatorii cunoscuti se numara Felipe Melo, Johan Elmander si Milan Baros.

CFR Cluj este in fata celei de-a treia participari in faza grupelor Champions League, iar in precedentele doua participari - sezoanele 2008-09 si 2010-11, au castigat doua meciuri, au remizat tot doua si au pierdut opt.

Acum este prima data cand CFR ajunge in grupe dupa disputarea unor tururi preliminare, campioana Romaniei eliminand Slovan Liberec si Fc Basel cu patru victorii in patru meciuri. CFR a marcat sase goluri in aceste meciuri preliminare (Sougou 3, Kapetanos, 2 si Cadu 1).