CFR Cluj s-a calificat in grupele Ligii Campionilor la fotbal, dupa ce a invins pe FC Basel cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe stadionul "Dr. Constantin Radulescu", in mansa a doua a play-off-ului, scrie Agerpres.

Clujenii, la pamantFoto: cfr1907.ro

CFR va evolua pentru a treia oara in grupele competitiei (primele doua ori calificata direct), gratie unui succes adus de atacantul Pantelis Kapetanos (20), cu capul, din centrarea lui Diogo Valente. Totusi, un moment psihologic s-a consumat in min. 43, cand Al. Frei a ratat un penalty. In prima mansa, CFR castigase cu 2-1 la Basel.

In precedentele doua participari, CFR Cluj a reusit de fiecare data patru puncte (2008, 2010).

CFR a inceput destul de bine meciul si a avut prima mare ocazie de gol, in min. 6, prin Muresan, care a tras din lovitura libera de la circa 25 de metri, dar Sommer a respins. Oaspetii au replicat la scurt timp, dar Al. Frei (8) trimis peste poarta. Clujenii au mai avut o situatie notabila, in min. 10, cand Sommer a fost atent la reluarea lui Sougou la coltul scurt.

Campioana Romaniei a deschis scorul in min. 20, la capatul unei contre taioase, Kapetanos marcand splendid cu capul in urma centrarii lui Diogo Valente.

CFR a anihilat incercarile elvetienilor, care au avut o posesie mai buna in continuare (33%-67% la pauza), dar portarul Felgueiras a comis o eroare in min. 43, cand l-a agatat in careu pe Streller, desi acesta nu mai avea solutii in faza respectiva. CFR a avut noroc, ''veteranul'' Alexander Frei ratand penalty-ul acordat de arbitrul italian Gianluca Rocchi (sut peste poarta).

Echipa lui Andone a finalizat cateva actiuni in debutul partii secunde, chiar daca Basel a fost in continuare echipa care a dominat. Sougou a trimis doua suturi, unul alaturi (46), iar altul fara probleme pentru Sommer (52), iar Diogo Valente a tras si el alaturi (55).

Bakary Sare s-a accidentat grav in min. 50 si intregeste lista indisponibililor de durata ai clujenilor, Ronny, Deac si Vass.

FC Basel a presat in continuare si avut o sansa buna de egalare in min. 62, cand F. Frei a tras tare de la circa 22 de metri, dar Felgueiras a fost atent si a prins. Au urmat doua contre foarte periculoase ale clujenilor, dar Sommer a aparat suturile bune ale lui Ivo Pinto (65) si Modou Sougou (71).

Felgueiras a fost nevoit sa acorde corner la sutul puternic al lui Cabral (81), dupa care mingea expediata de Streller a fost respinsa de Cadu.

Basel a lasat garda jos, iar Rui Pedro a ratat golul in min. 86, cand a trimis slab cu capul din doar 6 metri, la centrarea lui Sougou.

Felgueiras a salvat victoria (90+2), cand l-a blocat pe Zoua, iar apoi Bastos a tratat cu superficialitate o contra supranumerica si Sommer a retinut in doi timpi (90+3).

Campioana Romaniei a castigat si s-a calificat in grupe dupa un joc inteligent, pragmatic, in care Basel a avut o posesie covarsitoare, de 65%, dar sterila.

CFR s-a mai confruntat cu Basel in editia 2010-2011 a grupelor Ligii Campionilor, castigand cu 2-1 in Gruia si pierzand cu 0-1 la Basel. In editia trecuta a competitiei, FC Basel a castigat ambele meciuri cu Otelul Galati, 2-1 in Elvetia si 3-2 la Bucuresti.