FC Barcelona a castigat prima mansa din Supercupa Spaniei, in primul "Clasico" din noul sezon: catalanii, antrenati de Tito Vilanova (fostul secund al lui Guardiola), s-au impus cu 3-2 in fata marelui rival din Madrid, Realul pregatit de Jose Mourinho. Partida retur se va disputa la 29 august, pe "Santiago Bernabeu".

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Barcelona - Real Madrid 3-2

Pedro 56, Messi 70 penalty, Xavi 78 - Cristiano Ronaldo 55, Di Maria 85

Click aici pentru rezumatul meciului!

Tito Vilanova, antrenor Barcelona: "Am dominat mai tot timpul, iar ocaziile lui Real au venit din situatii izolate. In a doua parte, jocul s-a echilibrat, dar am detinut totusi controlul. Real a jucat cu armele obisnuite, cu fotbalisti redutabili la faze fixe sau care nu renunta niciodata: in locul lui Di Maria, un altul nu ar mai fi insistat la acea minge pe care a recuperat-o din picioarele lui Valdes golul din minutul 85)".

Jose Mourinho, antrenor Real: "Nu mi-a placut ce am jucat in prima repriza, pentru ca nu am avut ocazii - scopul nostru nu era sa facem un joc defensiv! In general, prestatie buna pentru ambele echipe, a iesit un meci agreabil. Nu mi-a placut primul gol al Barcelonei, pentru ca a fost o greseala a arbitrului asistent (ofsaid la Pedro)".