Fc Vaslui va infrunta Internazionale Milano in play-off-ul Europa League, in timp ce Dinamo va juca contra ucrainenilor de la Metalist Harkov, sfert-finalisti ai editiei trecute. Steaua are cel mai usor meci, cu Ekranas din Lituania. Meciurile tur se vor desfasura pe 23 august, iar returul, pe 30 august. Faza grupelor incepe in 20 septembrie, iar finala va fi pe 15 mai, la Amsterdam.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Fc Vaslui va juca impotriva lui Inter care s-a calificat cu emotii la play-off, pierzand cu 2-0 pe teren propriu cu Hajduk Split, dupa ce in Croatia castigase cu 3-0. Internazionale revine dupa zece ani in Romania, dupa ce in 2002 a batut Fc Brasov cu 3-0 in ambele manse din cupa UEFA.

Dinamo va avea meciuri grele cu Metalist Harkov, echipa ucraineana care in editia 2010-11 a trecut de faza grupelor Europa League, desi a jucat cu echipe mult mai cunoscute: PSV si Sampdoria. Sezonul trecut a fost cel mai bun din istoria clubului fiindca a fost atinsa faza sferturilor de finala a EL, unde Harkov a fost eliminata de Sporting.

Steaua are de departe cel mai usor Adversar, Ekranas din Lituania avand performante modeste in cele 13 participari europene cand foarte rar au eliminat vreo echipe in tururile preliminare. Campioana Lituaniei a pierdut cu scorul general de 11-0 in fata lui Anderlecht in turul trei al CL si asa a ajuns in play-off-ul Europa League.

Posibilii adversari ai Stelei erau FK Zeta (Muntenegru), Dinamo Moscova (Rusia), Slovan Liberec (Cehia), Luzern (Elvetia), Ekranas (Lituania) si Rapid Viena (Austria).

Dinamo, nefiind cap de serie, avea posibili adversari mai dificili: Olympique Marseille (Franta), Metalist Harkov (Ucraina), Trabzonspor (Turcia), Hannover 96 (Germania) si BSC Young Boys (Elvetia).

Fc Vaslui putea intalni una din urmatoarele cinci echipe: AZ Alkmaar din Olanda, Internazionale (Italia), Apoel (Cipru), Partizan (Serbia) si Newcastle (Anglia).

In total s-au tras la sorti 31 de partide, iar dintre cele peste 60 de echipe participante, sapte sunt foste campioane europene: Internazionale, Liverpool, Marseille, Feyenoord, Steaua Bucuresti, Steaua Rosie si PSV Eindhoven.

Iata programul complet al meciurilor din play-off:

Anji Makhachkala v AZ Alkmaar

APOEL v Neftci

Atromitos v Newcastle United

Tromsø v Partizan

FC Vaslui v FC Internazionale Milano

Heart of Midlothian v Liverpool

Athletic Club Bilbao HJK Helsinki

CS Marítimo v FC Dila Gori/Aorthosis Famagusta

Molde v Heerenveen

Debreceni v Club Brugge

FC Sheriff v Olympique Marseille

Trabzonspor v Videoton

FC Midtjylland v BSC Young Boys

Slask Wrocław v Hannover 96

Dinamo Bucureşti v Metalist Harkov

AC Horsens v Sporting

Hapoel Tel-Aviv v F91 Dudelange

Feyenoord v Sparta Praga

Motherwell v Levante

Steaua Rosie Belgrad v Bordeaux

Lokeren v Viktoria Plzen

Lazio v ND Mura 05

AIK Solna v TSKA Moscova

Legia v Rosenborg

Bursaspor v Twente

Steaua Bucuresti v Ekranas

Slovan Liberec v Dnepr Dnipropetrovsk

VfB Stuttgart v Dinamo Moscova

PAOK Salonic v Rapid Viena

Luzern v Genk

FK Zeta v PSV Eindhoven

Trebuie precizat ca meciul dintre Anorthosis (Cipru) si Dila Gori (Georgia) a fost intrerupt in minutul 82 cand suporterii gazdelor au intrat pe teren si au aruncat cu diverse obiecte in fortele de ordine. Georgienii conduceau cu 3-0 cand meciul a fost intrerupt, iar in tur pierdusera cu 1-0. UEFA a decis ca ambele echipe sa fie incluse in tragerea la sorti, insa va lua masuri impotriva celor de la Anorthosis.