"Situatia echipei Fenerbahce este incerta in aceste momente", a declarat Gianni Infantino, secretarul general al UEFA. Echipa turca ar putea fi lasata in afara cupelor europene din cauza acuzatiilor de coruptie care ii sunt aduse. De pe urma unei eventuale excluderi a celor de la Fener ar profita FC Vaslui (s-ar califica la "masa verde" in play-off-ul Champions League).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Situatia este foarte complicata, dar incercam s-o rezolvam cat mai curand. Dosarul este imens, avem de citit mii de pagini. Situatia echipei Fenerbahce este incerta in acest moment", a declarat Gianni Infantino, citat de gsp.

Implicata intr-un scandal de coruptie, echipa Fenerbahce ar putea ramane in afara cupelor europene. Un tribunal de la Istanbul i-a scapat de turci de acuze, dar UEFA si FIFA au pornit propria ancheta.

Daca UEFA va ajunge la concluzia ca formatia turca a facut nereguli, atunci Fenerbahce va fi exclusa din Champions League. In aceste conditii, FC Vaslui se va califica direct in play-off-ul competitiei.

Dubla Fenerbahce - FC Vaslui este progamata in zilele de 31 iulie (la Istanbul) si 7 august (la Piatra Neamt).