Vazuta drept cea mai buna echipa a tututor timpurilor, Spania este adusa cu picioarele pe pamant de Pele. "Daca s-ar putea juca un asemenea meci, Brazilia anilor 70' ar invinge actuala Spanie, nu am niciun dubiu", a declarat Pele.

Pele: Brazilia 70', peste Spania 2012Foto: Reuters

A castigat EURO 2008, Mondialul din 2012 si EURO 2012, dar nu l-a impresionat pe Pele. Fostul mare international brazilian este de parere ca ibericii sunt sub nationala Braziliei din anii 70'.

"Daca s-ar putea juca un asemenea meci, Brazilia anilor '70 ar invinge actuala Spanie, nu am nici un dubiu. Echipa noastra de atunci avea mai multe individialitati, mai multi jucatori care puteau face diferenta fata de Spania de acum, care nu detine decat doi sau trei jucatori excelenti. A admis si FIFA, Brazilia din anii '70 e cea mai buna selectionata din istorie.

Cine sunt individualitatile Spaniei? Xavi si Iniesta. Trebuie sa fim constienti ca, pentru a fi mare, o echipa nu poate depinde de numai unul sau doi jucatori. Brazilia din 1970 se baza pe grupul sau. Eram un grup compact, cu un fotbal total, cu un joc frumos, era o placere si o bucurie sa ne privesti", a declarat Pele, citat de gsp.

In 1970, Brazilia a castigat titlul mondial dupa ce a invins Italia cu 4-1.

Cum arata echipa Braziliei: Felix - Carlos Alberto (c), Brito, Piazza, Everaldo - Clodoaldo, Gerson, Jairzinho, Tostao - Pele, Rivelino. Antr. M. Zagalo.

Echipa Spaniei din prezent (cea care a invins pe Italia cu 4-0): Casillas - Arbeloa, Sergio Ramos, Pique, Jordi Alba - Xabi, Busquets, Xabi Alonso - David Silva (59 Pedro), Cesc Fabregas (75 Torres), Iniesta (87 Mata). Antr. V. Del Bosque.