Capriciosul atacant italian Mario Balotelli a fost laudat de liderul Croatiei, Luka Modric, dupa jocul direct de la EURO, incheiat la egalitate, 1-1: "In momentul in care a fost schimbat, sistemul nostru defensiv s-a relaxat: este un atacant care joaca in adancime si ne-a pus multe probleme. Este foarte periculos, iar cand a fost schimbat am scapat de acest pericol. Am urcat mai mult si am obtinut acest egal care este un rezultat bun".

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Click aici pentru rezumatul meciului Italia - Croatia 1-1!

Balotelli a fost criticat de presa italiana (si nu numai) pentru ca nu a reusit inca sa marcheze vreun gol la turneul final. In partida inaugurala cu Spania, a irosit o sansa mare si a fost schimbat cu Di Natale, atacant care a si izbutit sa deschida scorul (1-1 rezultat final).

Contra Croatiei, antrenorul Cesare Prandelli a preferat sa il mentina pe Balotelli in primul 11: "varful" lui Manchester City nu a inscris, dar contributia sa la jocul de echipa a fost incontestabila - a obtinut lovitura libera din care Pirlo a deschis scorul si a mai trimis doua suturi periculoase pentru buturile lui Pletikosa. Dupa schimbarea sa (cu acelasi Di Natale), Croatia a izbutit sa egaleze.