Rusia si-a facut o intrare de mare clasa la EURO 2012: echipa condusa impecabil in teren de Arsavin (in zi de mare inspiratie) a spulberat Cehia, 4-1, careia i-a predat o lectie de contraatac in prima repriza (goluri Dzagoev 19 si Sirokov 24), apoi i-a refuzat revenirea din partea secunda: dupa ce Pilar a redus din diferenta (51), Rusia au reusit desprinderea - Dzagoev a realizat prima "dubla" la EURO (79), iar Pavliucenko a inchis tabela, cu un trasor in vinclu, dupa ce naucise fundasii cehi printr-o cascada de driblinguri.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

'81 Pavliucenko trimite direct in vinclu, dupa o cascada de driblinguri, in careul Cehiei: 4-1, jocurile au fost facute...

'79 Dzagoev realizeaza dubla: sut violent din careu, dupa o pasa splendida primita de la Pavliucenko: 3-1!

'75 Malafeev salveaza Rusia: blocheaza un sut al lui Rosicki, in fata lui Baros.

'70 Kerjakov rateaza din nou, dintr-o situatie extrem de favorabila: de la marginea careului, dupa ce isi depasise usor adversarul direct!

'65 Kerjakov ramanesingur cu Cech, dar suteaza neglijent!

'62 Sut Zirianov, din afara careului, peste poarta lui Cech.

'57 Cehia a castigat in incredere si ataca cu ceva mai mult calm. Rusia ramane in defensiva, sperand sa repete contraatacurile din prima perioada. Joc pe contre, greu de anticipat.

'51 Pilar reduce din diferenta: a stat bine la limita ofsaidului si a receptionat pasa perfecta a lui Rosicki - l-a depasit pe Malafeev si readuce Cehia in joc!

'50 Contra semnata de Arsavin, cu o pasa inspirata pentru Kerjakov, dar atacantul rateaza preluarea.

'45+2 Rusia, magistrala pe contraatac, conduce cu 2-0. Cehia, nicio reusita concreta, in pofida unei ofensive sustinute, in anumite momente ale jocului.

'43 Rosicki, fara solutii in fata Rusiei: blocat in momentul pasei, la marginea careului.

'38 Milan Baros scapa spre poarta lui Malafeev, dar este oprit de arbitri, pentru ofsaid.

'34 Kerjakov suteaza peste poarta Cehiei, de la 10 metri!

'32 Sut Jiracek, prins de Malafeev. Cehia incearca sa re-echilibreze jocul.

'28 Arsavin este busculat in careul cehilor, dar arbitrul nu acorda penalty.

'24 Rusii distrug din nou defensiva cehilor, cu un contraatac superb: Arsavin arunca mingea in centrul careului, de unde Sirokov o impinge in plasa: 2-0 pentru Rusia!

'19 Acelasi Dzagoev este aproape de dubla: sut putin pe langa vinclu, dupa un contraatac condus ca la carte de Kerjakov.

'15 Dzagoev deschide scorul: 1-0 pentru Rusia, dupa un sfert de ceas dominat net de Cehia! In prima faza, Kerjakov a nimerit bara, cu o lovitura de cap, apoi Dzagoev a trimis in plasa mingea care a ricosat fericit pentru Rusia!

'14 Rusia reactioneaza: Kerjakov incearca o finalizare din centrul careului, mingea trece pe langa poarta lui Cech.

'12 Sut Rosicki, din afara careului, peste poarta Rusiei.

'9 Jiracek trece in viteza in extrema dreapta si centreaza foarte periculos; resping rusii!

'6 Rosicki ajunge in dribling la 20 de metri de poarta rusa, dar comite o eroare la pasa decisiva.

'4 Cehia are primul atac important: fundasul rus Aniukov este imprudent in propriul careu si este pe punctul de a comite hent. Jocul continua cu lovitura de colt, ramasa fara rezultat.

Rusia: Malafeev - Anyukov, A. Berezutski, Ignashevich, Zhirkov - Shirokov, Denisov, Zyryanov - Dzagoev, Kerzhakov, Arshavin

Cehia: Cech - Gebre Selassie, R. Hubnik, Sivok, M. Kadlec - Plasil, Jiracek - Pilar, Rosicky, Rezek - Baros