Cristian Sapunaru a fost exclus de la echipa nationala, dupa ce fundasul celor de la FC Porto a refuzat convocarea la prima reprezentativa pentru a pleca in concediu. In urmatoarea perioada, Romania va intalni Elvetia (pe 30 mai) si Austria (5 iunie) in doua partide amicale.

Cristian Sapunaru Foto: fcporto.pt

Convocat de Piturca pentru turneul din Elvetia si Austria, Sapunaru nu a venit la prima reprezentativa, preferand sa plece in concediu. "Sunt unii jucatori care trateaza neserios convocarile, iar la lot vin cu nasul pe sus", a precizat Piturca, intr-o conferinta de presa, in legatura cu "episodul Sapunaru".

In perioada 27 mai - 6 iunie, echipa nationala a Romaniei va sustine un turneu amical in Elvetia si Austria. Formatia pregatita de Victor Piturca va intalni Elvetia in data de 30 mai (la Luzern, de la ora 21:15) si Austria (la Innsbruck, pe 5 iunie, de la ora 21:30).

Reunirea va avea loc pe 25 mai, la ora 12:00, la Centrul de Fotbal de la Mogosoaia.

Jucatorii convocati de Victor Piturca:

Portari: Bogdan Lobont (AS Roma), Ciprian Tatarusanu (Steaua) si Silviu Lung jr. (Astra Ploiesti)

Fundasi: Paul Papp (FC Vaslui), Cornel Rapa (Otelul Galati), Valerica Gaman (Astra Ploiesti), Vlad Chiriches (Steaua), Dorin Goian (Glasgow Rangers), Mihai Pintilii (Pandurii Targu Jiu), Razvan Rat (Sahtior Donetk) si Iasmin Latovlevici (Steaua)

Mijlocasi: Gabriel Torje (Udinese), Alexandru Maxim (Pandurii Targu Jiu), Alexandru Bourceanu (Steaua), Nicolae Grigore (Rapid), George Florescu (Arsenal Kiev), Costin Lazar (PAOK Salonic), Alexandru Chipciu (Steaua) si Gheorghe Grozav (Universitatea Cluj)

Atacanti: Daniel Niculae (AS Nancy-Lorraine), Cristian Tanase (Steaua), Marius Alexe (Dinamo) si Costin Curelea (Sportul Studentesc).