Tribunalul pentru Arbitraj in Sport de la Lausanne a instiintat cluburile Universitatea Cluj si CFR ca meciul direct, programat pentru rejucare, se va disputa conform deciziei LPF: vineri seara, de la ora 21,30. CFR Cluj, nemultumita de hotararea rejucarii, ceruse TAS sa anuleze dispozitia LPF.

Iuliu Muresan (CFR Cluj)Foto: AGERPRES

"Nu sunt 48 de ore intre meciurile noastre (CFR - Steaua a fost programat duminica, de la ora 20)... Este din nou un lucru impotriva regulamentului. Totul este impotriva noastra in acest final de stagiune. Asta este, vom castiga pe teren", a comentat Iuliu Muresan, presedinte CFR Cluj, la Digisport.

Partida Universitatea - CFR Cluj, programata la 8 mai, a fost suspendata in minutul 27, dupa o serie de incidente izbucnite intre cele doua formatii, care au culminat cu lovirea capitanului de la CFR de catre un angajat al echipei organizatoare.

Arbitrul Alexandru Tudor nu a reusit sa explice cu exactitate motivele pentru care a suspendat meciul: raportul sau, scris in trei versiuni, este contradictoriu - Tudor spune ca a oprit meciul pentru ca ar fi trebuit sa elimine mai multi jucatori, de la ambele grupari, insa nu le-a retinut carnetele, conform procedurilor regulamentare.

In acest context, nici decizia LPF nu a adus mai multa lumina: CFR sustine ca rejucarea nu este acoperita de nicio prevedere regulamentara, motiv pentru care a facut apel declarativ la TAS. Echipele implicate in lupta pentru titlu, contracandidatele CFR, sustin ca decizia corecta este "meci pierdut pentru ambele formatii". Universitatea a acceptat verdictul fara comentarii suplimentare: in calitate de organizator, clubul risca o penalitate mult mai aspra, daca raportul arbitrului s-ar fi referit la deficientele de securitate.