In cadrul Adunarii Generale a FRF s-a hotarat, luni, dezafilierea oficiala a echipei Universitatea Craiova, cu 168 de voturi pentru, 18 abtineri si 5 impotriva. "Propun acordarea unui loc in Liga 2 pentru o echipa din orasul Craiova, urmand ca autoritatile locale sa inscrie formatia", a declarat Mircea Sandu.

Adrian Mititelu, patronul Stiintei Foto: AGERPRES

"Avand in vedere ca nu e normal ca un oras sa sufere din cauza unei persoane iresponsabile, propun Adunarii Generale sa acorde un loc in Liga a II-a pentru o echipa din orasul Craiova, urmand ca autoritatile locale sa inscrie formatia. Domnule Cartu (n.r. Sorin Cartu), preluati fraele", a declarat Mircea Sandu, conform gsp.

"Adrian Mititelu a adus grave prejudicii, este cel care a dat in primire multi oameni la DNA si pe multi i-a amenintat cu darea in primire, de parca DNA ar fi cine stie ce sperietoare. Am depus 1.111 pagini pentru a contesta rezolutia DNA", a completat Sandu.

Mircea Sandu a mai anuntat ca FRF va da in judecata ANS pentru eliberarea Certificatului de Identitate Sportiva acordat Universitatii Craiova.

La Adunarea Generala sunt prezenti 191 de membri afiliati din totalul de 238.

Alte decizii ale Comitetului Executiv:

* Marian Iancu a fost declarat persona non-grata in fotbalul romanesc.

* Adunarea Generala a hotarat ca persoanele anchetate in cazuri penale sa nu mai fie suspendate din fotbal pana la luarea unei decizii definitive in proces. "Propunerea asta protejeaza pe toata lumea", a precizat Mircea Sandu.

In data de 20 iulie 2011, Comitetul Executiv al FRF a votat dezafilierea echipei Universitatea Craiova, excluderea avand la baza faptul ca Stiinta ar fi chemat in instanta forul fotbalistic.

Iata cateva dintre erorile de procedura pe care DNA i le reproseaza Comitetului Executiv al FRF in cazul dezafilierii "U" Craiova:

- Comitetul Executiv a decis excluderea provizorie a Craiovei, decizie care, conform Statutului votat in mai 2011, este executorie si are efect imediat, chiar inainte de validarea hotararii in Adunarea Generala. DNA spune insa ca statutul invocat de FRF nu era in vigoare.

- Excluderea Craiovei s-a facut invocandu-se incalcarea grava a Statutului FRF, dar nu s-a detaliat si motivat ce anume incalcari s-au comis si in ce consta gravitatea acestora.

- Motivarea prin faptul ca "U Craiova" ar fi actionat Federatia in instanta nu sta in picioare, clubul se judeca doar cu Victor Piturca.

- Legea spune ca trebuie garantat dreptul la aparare, cu stabilirea cailor de atac impotriva sanctiunilor aplicate. Craiova nu a avut parte de asa ceva.

- Referitor la faptul ca 39 de jucatori ai Craiovei au fost declarati liberi de contract, DNA spune ca "stingerea raporturilor juridice dintre U Craiova si fotbalisti prin vointa arbitrara a unui tert strain de raporturile juridice dintre parti reprezinta o grava incalcare a drepturilor si libertatilor persoanei, o limitare a dreptului de a apela la justitie si a dreptului de aparare, actiune facuta cu stiinta si in mod deliberat".

- Prin incalcarea grava, cu stiinta, a atributiilor si insarcinarilor primite, reprezentantii FRF si LPF au produs clubului U Craiova un prejudiciu de peste un milion de euro, cu dobandirea de avantaje patrimoniale pentru sine sau pentru altii. Invocarea unor presiuni exercitate de catre forurile fotbalistice internationale este un simplu subterfugiu pentru atenuarea actiunilor neconforme legii".