Comisia de Disciplina a Ligii Profesioniste de Fotbal a hotarat, vineri, rejucarea partidei dintre Universitatea Cluj si CFR Cluj (etapa XXXI), intrerupta in minutul 25. Derbiul Clujului se va rejuca din minutul 1, de la scorul de 0-0, informeaza Mediafax.

Bornescu il ataca pe Cadu Foto: AGERPRES

Alte decizii ale Comisiei de Disciplina:

  • Ricardo Cadu si Mircea Bornescu au primit o suspendare de cate doua etape
  • Liviu Ciuca, masorul celor de la U Cluj, a fost suspendat 12 luni dupa ce l-a lovit pe Ricardo Cadu.

CFR Cluj a anuntat ca va contesta la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) decizia luata, vineri, de Comisia de Disciplina a LPF.

"In ceea ce priveste meciul Universitatea Cluj - CFR Cluj s-a luat urmatoarea decizie: in baza legii 7 din legile jocului, coroborata cu articolul 123 din Regulamentul Disciplinar se decide rejucarea din minutul 1 a partidei Universitatea Cluj - CFR Cluj, intrerupta la data de 8 mai 2012, in minutul 24, la o data care va fi decisa de departamentul de competitii al LPF. Se sanctioneaza jucatorul Ricardo Cadu cu suspendare de doua etape si penalitate sportiva de 7.000 de lei. Se sanctioneaza jucatorul Bornescu Mircea pentru doua etape si penalitate de 7.000 de lei. Se sanctioneaza masorul Ciuca Liviu cu 12 luni de suspendare si penalitate sportiva de 10.000 de lei. Hotararea poate fi atacata la Comisia de Recurs in termen regulamentar (n.r. - cinci zile de la comunicare)" - Valentin Epure, presedintele Comisiei de Disciplina a LFP, citat de Mediafax.

"Din punctul meu de vedere aceasta e cea mai buna decizie. Indiferent ca se va juca din minutul 1 sau din minutul 27, trebuie ca totul sa se decida pe teren. Acum ramane de vazut cand vom gasi acea data libera. Cred ca trebuie sa fie pana in ultima etapa a campionatului. Cred ca vom juca la o diferenta de mai putin de 48 de ore, pentru ca nu mai e timp" - Claudiu Niculescu, antrenor "U" Cluj (sport.ro).

"Daca regulamentul spune ca jocul a fost oprit pentru o incaierare generala, mi se pare surprinzator ca s-a decis rejucare. N-au nici un suport regulamentar, nu pot sa dea rejucare! Inseamna ca au fost alte probleme pe care trebuie sa le stim si noi. Dupa ce au judecat? Deciziile arbitrului sunt definitive si irevocabile, nu mai poti sa le schimbi. La urmatorul meci o echipa va iesi in haita de pe teren si se va duce pe vestiare, va da cu picioarele, arbitrul va opri meciul, iar apoi se va rejuca" - Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui (sportro).

"Nu e treaba mea. E treaba comisiilor independente. Acum m-am trezit, nu stiu nimic, n-am nici o parere. Membrii Comisiei sa-si asume raspunderea. Daca au gresit, iau masuri. Daca nu, ii felicit. Ma ingrijoreaza ca nu se gasesc date in calendar ca sa se joace" - Dumitru Dragomir, presedinte LPF (gsptv).

Ce s-a intamplat la derbiul "U" vs CFR

Derby-ul Clujului a fost suspendat in minutul 25, cand Cadu (capitanul lui CFR) a transformat un penalty. Dupa marcarea golului, Cadu s-a indreptat spre peluza ocupata de fanii rivalei "U", pentru a-si manifesta bucuria: suporterii s-au considerat provocati si au inceput sa arunce diferite obiecte spre jucator, iar Bornescu, portarul echipei gazda, l-a lovit, doborandu-l la pamant.

Cei doi jucatori au fost eliminati, insa spiritele nu s-au calmat - in tunelul spre vestiare, Cadu a fost lovit de un masor al lui "U", agresiune care a provocat o noua bataie generala intre fotbalistii celor doua echipe.