Atacantul columbian Radamel Falcao a castigat miercuri seara pentru a doua oara consecutiv trofeul Europa League: dupa succesul cu FC Porto, din 2011, Falcao a reeditat performanta sub tricoul lui Atletico Madrid (3-0 vs Bilbao, in finala de la Bucuresti). Elocvent pentru clasa jucatorului este "amanuntul" ca in ambele editii a fost golgeterul Europa League: a marcat 17 goluri in 2011, respectiv 12 in 2012.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

FC Porto l-a adus pe Falcao in Europa, de la River Plate: columbianul a venit pe "Dragao" in 2009, pentru o suma de transfer estimata la 5,5 milioane de euro. In primul an, a marcat 34 de goluri in toate competitiile. In al doilea ezon cu Porto, a realizat recordul fabulos de 17 goluri marcate in Europa League, in campania incheiata cu victoria din finala cu Braga.

Cu asemenea randament, Falcao a devenit o tinta extrem de atractiva - Atletico Madrid l-a cumparat in vara anului trecut, platind 40 de milioane de euro. Despre el, Pep Guardiola spunea, in februarie, inainte de jocul direct din campionat, ca "este probabil cel mai bun jucator de careu din lume", in acel moment.