Atletico Madrid a castigat trofeul Europa League, dupa 3-0 contra lui Athletic Bilbao, in finala gazduita de Arena Nationala din Bucuresti. Este al doilea succes al lui Atletico in aceasta competitie, dupa victoria din urma cu doi ani.

Foto:

Madrilenii au fost inspirati de clasa mondiala a atacantului Radamel Falcao si de viziunea de exceptie a mijlocasului Diego: Falcao a deschis scorul in minutul 7, a majorat in 34, iar Diego a inchis meciul in minutul 85.

Falcao a castigat titlul de golgeter al competitiei, cu 12 reusite. Totodata, columbianul a devenit primul fotbalist care castiga Europa League in doua editii consecutive, cu echipe diferite - anul trecut, Falcao s-a impus in competitie cu FC Porto, la capatul unei editii in care a fost, de asemenea, golgeter, cu 17 reusite.

Bilbao, sustinuta de un numar mai mare de fani, nu le-a putut oferi decat entuziasm - jucatorii lui Bielsa si-au pierdut luciditatea la ultima pasa, astfel ca nu au mai putut repeta minunile din aceasta primavara, cand au eliminat pe Manchester United, Schalke si Sporting Lisabona.

Finala a fost urmarita de 52.347 de spectatori, record de audienta pentru Arena Nationala din Capitala.

In minutul 19 al jocului, doi fani ai Universitatii Craiova au reusit sa patrunda pe gazon, determinand intreruperea partidei, pentru cateva zeci de secunde: cei doi au afisat mesajul "Justice for Craiova".