Sorin Oprescu, primarul general al Bucurestiului, a cerut Ministerului si Inspectoratului Scolar al Capitalei sa declare 9 mai - zi libera in toate unitatile de invatamanant din Bucuresti, pentru o organizare cat mai buna a finalei Europa League.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Miercuri, 9 mai, sunt asteptati la Bucuresti aproximativ 20.000 de turisti spanioli, sustinatori ai echipelor Atletico Madrid si Atletic Bilbao.

Mircea Sandu, presedintele FRF, a anuntat ca, in ziua finalei, vor fi amenajate doua zone speciale pentru suporteri, dupa modelul marilor competitii internationale: o zona va fi in Piata Constitutiei, cealalta in Piata George Enescu.

Conform Ministerului Administratiei si Internelor, pentru asigurarea linistii publice, fluidizarea traficului rutier si pentru interventii in situatii de urgenta, a fost stabilit un dispozitiv complex de aproximativ 5.000 de politisti, jandarmi, pompieri si specialisti din cadrul Politiei de frontiera.

Finala Europa League, Atletico Madrid - Atletic Bilbao, se joaca miercuri, 9 mai, de la ora 21.45, pe Arena Nationala din Bucuresti.