Membrii Guvernului austriac au anuntat, miercuri, ca vor boicota meciurile de la EURO 2012 care se vor desfasura in Ucraina. Masura a fost luata in semn de solidaritate cu Iulia Timosenko, aflata in detentie si in greva foamei.

Euro 2012Foto: Captura Youtube.com

"Niciun membru al Guvernului austriac nu va merge la aceste meciuri", a declarat Michael Spindelegger, ministrul austriac de Externe, citat de Mediafax.

La meciul amical dintre Austria si Ucraina (programat in data de 1 iunie 2012) nu va fi prezent Norbert Darabos, ministrul austriac al Apararii si Sportului.

In plus, presedintele CE, Jose Manuel Barroso, a anuntat ca nu va merge in Ucraina la meciurile contand pentru EURO 2012.

Mai multe tari din Uniunea Europeana (UE), inclusiv Germania, si-au exprimat saptamana trecuta ingrijorarea fata de situatia Iuliei Timosenko, incarcerata din august 2011 si aflata in greva foamei de la 20 aprilie, in semn de protest atat fata de violente a caror victima a fost in inchisoare, cat si fata de "reprimarea politica" din tara sa.