​Autoritatile ucrainene au anuntat UEFA ca turneul final european de fotbal se va desfasura conform programului stabilit si ca nu vor fi probleme in privinta securitatii la EURO 2012. Siguranta pe durata CE a fost adusa in dezbatere dupa ce patru explozii au avut loc la Dnipropetrovsk, cu doar cateva saptamani inainte de startul Campionatului European.

Euro 2012Foto: Captura Youtube.com

Situatia din Ucraina le da batai de cap oficialilor UEFA in ultima perioada, dupa ce patru explozii au avut loc la Dnipropetrovsk, cu doar cateva saptamani inainte de startul oficial al competitiei.

In plus, mai multe tari din Uniunea Europeana (UE), inclusiv Germania, si-au exprimat saptamana trecuta ingrijorarea fata de situatia Iuliei Timosenko, incarcerata din august 2011 si aflata in greva foamei de la 20 aprilie, in semn de protest atat fata de violente a caror victima a fost in inchisoare, cat si fata de "reprimarea politica" din tara sa.

"Problema situatiei politice din Ucraina a fost abordata in sedinta Grupului de Coordonare al Euro, care a avut loc luni, la Lyon. Grupul a luat nota de progresele realizate, in special de definitivarea tuturor instalatiilor cheie, inclusiv a stadioanelor si a aeroporturilor", a anuntat UEFA pe site-ul oficial, conform Mediafax.

Campionatul European de Fotbal se va desfasura in perioada 8 iunie - 1 iulie 2012, fiind organizat de Ucraina si Polonia.