"In cazul in care Ucraina nu poate gazdui partide de la turneul final, atunci ar exista o singura posibilitate: amanarea EURO pentru un alt an", a anuntat, luni, UEFA, in legatura cu situatia din Ucraina. Reactia forului fotbalistic european vine dupa ce mai multe voci din sportul rege au cerut sa se acorde atentie cazului opozantei ucrainene Iulia Timosenko.

Euro 2012Foto: Captura Youtube.com

"In cazul in care Euro-2012 nu se va putea desfasura in Ucraina, ar exista o singura posibilitate: amanarea turneului pentru alt an. Daca situatia devine prea periculoasa, atunci turneul nu va avea loc. Organizam o sarbatoare a fotbalului, nimic altceva", a declarat Martin Kallen, directorul UEFA, citat de Mediafax.

Mai multe tari din Uniunea Europeana (UE), inclusiv Germania, si-au exprimat saptamana trecuta ingrijorarea fata de situatia Iuliei Timosenko, incarcerata din august 2011 si aflata in greva foamei de la 20 aprilie, in semn de protest atat fata de violente a caror victima a fost in inchisoare, cat si fata de "reprimarea politica" din tara sa.

La randul sau, Uli Hoeness, presedintele Bayern Munchen, l-a indemnat pe seful UEFA Michel Platini sa exercite presiuni asupra autoritatilor ucrainene, cu scopul de a obtine o ameliorare a situatiei lui Timosenko.

Campionatul European de Fotbal se va desfasura in perioada 8 iunie - 1 iulie 2012, fiind organizat de Ucraina si Polonia.