Atletico Madrid si Sporting Lisabona sunt, cel putin la prima vedere, favorite la calificarea in finala Europa League, eveniment care se va desfasura pe "Arena Nationala" din Bucuresti, in data de 9 mai 2012. In mansa tur, Atletico s-a impus cu 4-2 in fata Valenciei, in timp ce Sporting a dispus, scor 2-1, de Bilbao.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Valencia - Atletico Madrid (22.05, "Mestalla")

(in tur 2-4)

"Rezultatul din tur nu ne avantajeaza prea mult, dar suntem increzatori ca putem face multe lucruri bune. Cel mai important va fi cum vom reusi sa gestionam emotiile. Speram pana in ultimul moment, calificarea inca se joaca" - Unai Emery, antrenor FC Valencia.

"Mai sunt 90 de minute de joc si orice se poate intampla. Avem un avantaj, dar daca nu suntem atenti putem avea mari probleme. Ma astept la un meci mare, de o intensitate sporita" - Diego Simeone, antrenor Atletico Madrid.

Echipe probabile:

Valencia: Alves - Costa, Rami, Ruiz, Alba - Arbeloa, Parejo - Feghouli, Jonas, Canales - Soldado (4-2-3-1)

Atletico: Courtois - Luis, Godin, Miranda, Juanfran - Gabi, Suarez - Adrian, Diego, Turan - Falcao (4-2-3-1).

Valencia vs Atletico, in Europa League:

Goluri marcate: 14-29

Ocazii de gol: 31-69

Actiuni de poarta: 35-65

Cornere: 44-81

Off-side: 11-35

Faulturi comise: 81-240

Cartonase galbene: 18-30

Cartonase rosii: 1-0.

Athletic Bilbao - Sporting Lisabona (22.05, "San Mames", Sport.ro direct)

(in tur 1-2)

“Este o ocazie importanta pentru noi, finala Europa League inseamna vizibilitate si bani. Am pregatit in detaliu acest meci, speram sa ne prezentam cat mai bine pe teren. Nu ne aflam intr-o situatie imposibila, trebuie doar sa fim foarte atenti. Suntem pregatiti” - Marcelo Bielsa, antrenor Athletic Bilbao.

“Ne aflam in fata unui moment important pentru clubul nostru. Suntem, cel putin teoretic, la doar 90 de minute de finala Europa League de la Bucuresti. Vrem sa aratam ca meritam sa mergem in ultimul act. Nu vom evolua gandindu-ne la rezultatul din tur” - Ricadro Sa Pinto, antrenor Sporting Lisabona.

Echipe probabile:

Bilbao: Iraizoz - Iraola, Martinez, Amorebieta, Aurtenetxe - Ander, Iturraspe, Marcos - Susaeta, Llorente, Muniain (4-3-3).

Sporting: Patricio - Insua, Polga, Xandao, Pereira - Schaars, Carrico - Fernandez, Martins, Capel - Wolfswinkel (4-2-3-1).

Bilbao vs Sporting, in Europa League:

Goluri marcate: 25-19

Ocazii de gol: 70-58

Actiuni de poarta: 89-59

Cornere: 77-60

Off-side: 32-19

Faulturi comise: 190-187

Cartonase galbene: 33-31

Cartonase rosii: 1-1.