Barcelona si Real Madrid au parasit surprinzator Champions League in semifinale, iar acum toate discutiile se concentreaza pe soarta celor doi antrenori. Daca Jose Mourinho a clarificat in mare masura situatia precizand ca va ramane pe "Santiago Bernabeu", in cazul lui Josep Guardiola lucrurile se complica, presa iberica vorbind despre o iminenta plecare a tehnicianului de pe "Camp Nou".

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

In cazul lui Mourinho, presa a tot speculat un scenariu in ultima perioada - in situatia in care castiga Champions League si titlul din Primera Division (sunt sanse mari sa cucereasca titlul), lusitanul urma sa plece de la Real Madrid. Asa s-a intamplat si la FC Porto si la Inter (a cucerit campionatul si Liga, iar apoi a parasit echipa).

In conditiile in care a parasit Champions League in semifinale, Mourinho a clarificat situatia la conferinta de presa de la finalul meciului cu Bayern Munchen: "Vom munci pana la finalul campionatului. Semifinala care ma doare si despre care nu vreau sa vorbesc e cea de anul trecut. Raman la Real Madrid", a precizat portughezul.

Josep Guardiola, un caz aparte

A cucerit 13 trofee in patru sezoane, iar ciclul la Barcelona pare sa se fi incheiat. Guardiola a tot evitat un raspuns in ceea ce priveste prelungirea intelegerii cu Barcelona, iar jurnalistii de la Sport.es si El Mundo Deportivo vorbesc despre o despartire.

Sandro Rosell (presedintele catalanilor) si Andoni Zubizarreta (directorul sportiv al Barcelonei) vor incerca sa-l convinga, dar se pare ca decizia ar fi deja luata.

Guardiola a spus mereu ca va veni si ziua in care va pierde, iar atunci ar fi mai bine sa plece. Barcelona a fost eliminata din Champions League, iar campionatul este in proportie de 95% castigat de Real Madrid.

In aceste conditii, Pep este mai aproape de o despartire decat de o prelungire a contractului cu Barca.

Antrenorul nu duce lipsa de oferte, echipe puternice de pe Batranul Continent fiind interesate de semnatura lui Guardiola. Astfel, Milan, Inter, Manchester City, Manchester United (este foarte apreciat de Sir Alex Ferguson) si Federatia Engleza de Fotbal sunt posibile destinatii.

Din "planul B" al Barcelonei fac parte antrenori precum Marcelo Bielsa (actualul tehnician al lui Bilbao), Laurent Blanc (se va desparti de nationala Frantei dupa EURO 2012) si Ernesto Valverde (a impresionat la Olympiacos).