Andrei Margaritescu si Cristi Munteanu, fosti jucatori ai echipei Dinamo, au fost condamnati la inchisoare cu executare (primul la trei ani, al doilea la cinci ani) pentru implicarea in "dosarul masinilor de lux furate", informeaza RealitateaTV. Decizia nu este una definitiva, putand fi atacata cu recurs.

Andrei Margaritescu, condamnat intr-un caz de furturi autoFoto: Rompres

Cristi Munteanu a primit o pedeapsa de 5 ani, fostul portar fiind acuzat de "complicitate la furt", in timp ce Andrei Margaritescu a primit trei ani de inchisoare cu executare pentru "tainuire".

Decizia luata joi poate fi atacata cu recurs de cei doi fosti jucatori ai lui Dinamo, iar pana la judecarea recursului cei doi raman in libertate.

Margaritescu (32 de ani) si Munteanu (37 de ani) sunt implicati in dosarul de furturi auto, primul cumparand un Audi A8 (s-a dovedit a fi furat) de la fostul portar. Cei doi ar fi achizitionat masini de la o grupare cunoscuta pentru furtul de masini de lux.

In data de 19 aprilie 2011, Andrei Margaritescu a fost retinut pentru 24 de ore pentru implicarea in "dosarul de furturi de autoturisme de lux", in timp ce Cristi Munteanu a primit interdictia de a parasi tara.

Margaritescu si Munteanu sunt "dobanditori de drept ai unei masini furate", cei doi avand "clar cunostinta ca autoturismul face obiectul unei infractiuni de furt".

"Nu ma asteptam la asta. Adica ala la Giurgiu il omoara pe sportivul american si ia 5 ani de puscarie, iar mie mi se da la fel, desi eu sunt pagubitul. Am platit 32.000 de euro cash pe acel Audi, era inmatriculat, nu eu l-am inregistrat, iar acum am pierdut si banii si ma duc si la racoare. Un om omoara un altul, dar eu sunt bagat la criminali!? Cum vine asta? O sa merg pana in panzele albe, dar nu e corect ce mi se intampla mie. Si asta se poate intampla oricui, fiindca am fost cumparator de buna credinta" - Cristian Munteanu (gsp).

"Sunt socat dintr-un punct de vedere, pentru ca nu am niciun antecedent penal, n-am facut nimic niciodata, am fost un exemplu. Daca pacaleam pe cineva mai ziceam, dar cred ca m-am pacalit pe mine. Sa dau 30.000 de euro, sa pierd si masina si sa fiu si condamnat... Dar eu sunt linistit, imi pare rau pentru imaginea care se face. Eu imi vad mai departe de fotbalul meu si de viata mea" - Andrei Margartitescu (Dolcesport).

Cum functiona reteaua:

Modul de operare al retelei era urmatorul: acestia furau masinile din strainatate si le vindeau in Romania sau declarau ca autoturismul, care a fost achizitionat in leasing, le-a fost furat. Astfel, ei obtineau asigurarea si revindeau automobilul.