​Real Madrid si Bayern lupta pentru al doilea loc din marea finala a Champions League, in ultimul act al competitiei aflandu-se deja Chelsea (a eliminat-o pe Barcelona). "Meritam sa jucam finala. Putem castiga doua trofee, unul sau niciunul. Totul depinde de noi" - Jose Mourinho. In tur, a fost 2-1 pentru bavarezi. Meciul Real Madrid - Bayern Munchen va fi in direct pe TVR1 de la ora 21.45.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Avem un plan bine pus la punct, acum vom vedea in ce masura vom putea sa-l respectam pe teren. Stim ca vom avea suporterii langa noi, iar asta conteaza mult pentru jucatorii mei. Victoria impotriva Barcelonei nu va insemna nimic daca nu vom castiga campionatul. Este ca un maraton, trebuie sa fii bun pana la final. Vom incerca sa ajungem in finala, baietii merita acest lucru. Ii simt pe jucatori pregatiti pentru aceasta semifinala, este exact starea de spirit de la Inter, din urma cu doi ani. Putem castiga doua trofee, unul sau niciunul" - Jose Mourinho, antrenor Real Madrid.

"Ambele echipe cred ca merita sa ajunga in finala Ligii Campionilor, dar din pacate doar una se va afla in ultimul act. Daca ne uitam la ultimul rezultat al Realului (n.r. victoria de pe terenul Barcelonei), voi putea spune ca stau foarte bine la capitolul moral. Madridul trebuie sa marcheze, iar acest lucru va insemna ca vom fi supusi unei presiuni constante. In acelasi timp, am putea profita de unele spatii. Forta ofensiva a Realului este impresionanta, au marcat deja 109 goluri in campionat. Speram sa avem solutie pentru a-i stopa" - Jupp Heynckes, antrenor Bayern Munchen.

Echipe probabile:

Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo - Khedira, Xabi Alonso - Di Maria, Ozil, Cristiano Ronaldo - Benzema (4-2-3-1).

Bayern Munchen: Neuer - Alaba, Badstuber, Boateng, Lahm - Gustavo, Schweinsteiger - Ribery, Kross, Robben - Gomez (4-2-3-1).

Arbitru: Viktor Kassai (Ungaria).

Vor fi 80.000 de spectatori pe "Santiago Bernabeu.

Ultimele meciuri:

FC Barcelona - Real Madrid 1-2

(Sanchez 70' - Khedira 17', Ronaldo 73')

Werder Bremen - Bayern 1-2

(Naldo 51' - Naldo 75' aut, Ribery 90')

* Real Madrid are o serie impresionanta pe propriul teren in Liga Campionilor: 10 victorii in ultimele 11 meciuri disputate pe "Santiago Bernabeu".

* Madriul a castigat de 17 ori impotriva echipelor din Bundesliga, a remizat in trei randuri si a pierdut de doua ori.

* Echipa care se va califica in finala Champions League va primi 5,6 milioane de euro din partea UEFA.

* Real Madrid se afla in fata semifinalei 23 din istoria participarilor in cupele europene. "Albii" au jucat 13 finale.

* Bayern Munchen, bilant in semifinale: 8 victorii si 5 infrangeri.

Real Madrid vs Bayern, in Champions League:

Goluri marcate: 33-24

Ocazii de gol: 90-81

Faze de poarta: 76-58

Cornere: 58-58

Off-side: 46-15

Faulturi comise: 126-168

Cartonase galbene: 21-24

Cartonase rosii: 1-1.