Jucatorul roman Radu Stefan a fost audiat miercuri, timp de o ora si jumatate, de procurorul federal din cadrul federatiei italiene de fotbal, in legatura cu un gest pe care l-a facut la 7 aprilie, la finalul meciului castigat de echipa sa Lazio in fata lui Napoli (3-1). Chemat de peluza, Radu Stefan i-a salutat pe fani cu un gest asemanator salutului "nazist".

Radu Stefan, LazioFoto: cittaceleste.it

Avocatul lui Lazio l-a aparat pe jucator, dupa audiere: "Radu nici macar nu stie ce e fascismul. Am prezentat imagini in care se vede ce face: saluta suporterii, este rechemat, se intoarce si ridica bratul. Politica nu mai exista in vestiarul lui Lazio, de cand a plecat Di Canio", a spus avocatul Gian Michele Gentile, preluat de Mediafax.

In 2006, Paolo Di Canio a fost suspendat o etapa si amendat cu 10.000 de euro, pentru un gest asemanator celui facut de Radu. La acea vreme, Di Canio a explicat ca modalitatea sa de a se bucura in teren nu are legatura cu politica, insa comisia de disciplina a considerat ca salutul sau nu are nicio legatura cu bucuria.