Cauza decesului fotbalistului Piermario Morosini (Livorno) ramane necunoscuta dupa autopsia de peste sase ore efectuata luni, informeaza Corriere della Sera. Conform medicului legist, in acest moment sunt scoase din calcul variantele anevrism si atac de cord, una dintre ipoteze fiind o afectiune genetica a inimii.

Piermario Morosini a decedat pe terenFoto: Agerpres/AP

Autopsia efectuata luni (a durat peste sase ore) nu a dat prea multe raspunsuri in legatura cu decesul fotbalistului Piermario Morosini. Cauza decesului ramane, cel putin pentru moment, nedeterminata. Conform Corriere della Sera, o afectiune genetica a inimii ar fi stat la baza decesului.

"La o prima privire, nu avem niciun indiciu vizibil care sa determine cauza mortii lui Morosini. In concluzie, va trebui sa mai facem o serie de teste, plus un examen toxicologic", a declarat dr. Cristian D'Ovidio, cel care a efecuat autopsia fotbalistului.

Medicul legist are termen de 60 de zile pentru a comunica Procuraturii rezultatele oficiale ale autopsiei.

Piermario Morosini a suferit un stop cardiac, sambata, in timpul meciului dintre Livorno si Pescara, din Serie B. In pofida eforturilor medicilor, fotbalistul a murit, decesul fiind constatat la un spital din Pescara.