Piermario Morosini, fotbalistul echipei Livorno, a murit dupa ce a suferit un infarct in timpul meciului cu formatia Pescara, din liga secunda italiana, a anuntatGazzetta dello Sport, potrivit Mediafax.

Piermario Morosini a decedat pe terenFoto: Agerpres/AP

UPDATE Federatia italiana de fotbal a decis sa suspende toate campionatele de sambata si duminica, inclusiv Serie A, dupa moartea jucatorului. Cea de-a 33-a etapa a primei divizii este, astfel, suspendata, incepand chiar cu meciul AC Milan-Genoa, prevazut sambata, de la ora locala 18.00.

In minutul 31 al meciului de sambata, Morosini s-a prabusit pe teren, medicii celor doua echipe intervenind imediat. Jucatorului i s-a facut masaj cardiac chiar pe teren, iar apoi a fost transportat la spital.

Conform Gazzetta dello Sport, in momentul in care s-a prabusit, jucatorul era departe de minge si niciun adversar nu era in preajma lui. El a inceput sa se clatine si apoi a cazut pe teren, insa a incercat sa se ridice de doua ori. Jurnalul italian sustine ca ambulanta era blocata de o alta masina la intrarea in stadion, reusind cu greu sa ajunga la teren.

Morosini, intubat, a ajuns la spitalul din Pescara la o jumatate de ora dupa accident, dar inima i s-a oprit pe drumul spre spital, nemaiputand fi reanimat.

Piermario Morosini avea 25 de ani si fusese imprumutat de la Udinese.