Chelsea este favorita la calificarea in semifinalele Champions League dupa ce a castigat mansa tur cu Benfica (1-0, la Lisabona). Echipa lui Roberto Di Matteo se afla la un meci distanta de o posibila confruntare cu FC Barcelona. In cel de-al doilea meci al serii, Real Madrid nu va avea emotii impotriva celor de la APOEL (spaniolii s-au impus cu 3-0 in Cipru), calificarea fiind doar o formalitate pentru echipa lui Jose Mourinho.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Chelsea - Benfica (21.45, "Stamford Bridge", TVR 1 direct)

In tur: 1-0

"Calificarea este inca departe, vom avea un joc dificil pe propriul teren. Benfica a reusit sa marcheze constant in aceasta editie de Champions League, trebuie sa fim foarte atenti. Sper ca experienta superioara sa ne ajute in momentele dificile, stim ca vom avea de munca pentru a obtine accesul in semifinale" - Roberto Di Matteo, antrenor Chelsea Londra.

"Chelsea este favorita certa dupa ceea ce s-a intamplat in tur, insa ne vom bate pana la final. Nu mai avem ce pierde, trebuie sa jucam cu mult curaj. Englezii au avut noroc la Lisabona, acolo unde am avut momente bune in care am dominat jocul. Sper ca totul sa se intoarca in favoarea noastra pe Stamford Bridge. Nu ma gandesc la semifinale, ma gandesc doar la meciul cu Chelsea, unul in care trebuie sa ne autodepasim" - Jorge Jesus, antrenor Benfica Lisabona.

Ultimele partide:

Aston Villa - Chelsea 2-4

(Collins 77', Lichaj 80' - Sturridge 9', Ivanovic 51', 83', Torres 90+2')

Benfica - Braga 2-1

(Witsel 77' pen, Bruno Cesar 90+2' - Elderson 82')

Echipe probabile:

Chelsea: Cech - Bosingwa, Cahill, Terry, Cole - Ramires, Meirelles, Lampard - Sturridge, Torres, Mata (4-3-3)

Benfica: Artur - Capdevilla, Emerson, Luisao, Pereira - Witsel, Garcia, Gaitan, Aimar - Rodrigo, Cardozo (4-4-2).

Real Madrid - APOEL (21.45, "Santiago Bernabeu", Dolcesport direct)

In tur: 3-0

"Am reusit un rezultat foarte bun in Cipru, dar trebuie in continuare sa-i respectam pe cei de la APOEL. Vom intalni o echipa puternica, bine organizata, cu jucatori luptatori. Jucatorii mei sunt bine, concentrati la maxim si increzatori in sansele lor de a ajunge in semifinale. Ne dorim sa ajungem acolo (n.r. in semifinale) jucand bine si castigand acest meci. Cred ca suntem pe o linie buna, avem sase puncte avans in Primera Division, fiind singura echipa din campionatele puternice ale Europei cu un asemenea avans. Grupul este unit, vom fi impreuna pana la final, indiferent daca vom invinge sau vom pierde" - Jose Mourinho, antrenor Real Madrid.

"Real Madrid este in semifinale inca din mansa tur. Vom incerca sa ne prezentam cat mai bine pe Santiago Bernabeu. Ne asteptam sa fim incurajati de aproximativ 4000 de suporteri, trebuie sa ii respectam printr-un joc bun" - Ivan Jovanovic, antrenor APOEL.

Ultimele meciuri:

Osasuna - Real Madrid 1-5

((Nino 48' - Benzema 7', Ronaldo 37', 70', Higuain 40', 77')

Omonia - APOEL 1-2

(Christofi 55' - Sousa 45', Mandoca 90+4')

Echipe probabile:

Real Madrid: Casillas - Altintop, Pepe, Ramos, Marcelo - Granero, Xabi Alonso - Di Maria, Kaka, Cristiano Ronaldo - Benzema (4-2-3-1)

APOEL: Chiotis - Boaventura, Jorge, Kaka, Poursaitidis - Pinto, Morais - Alexandrou, Trickovski, Charalabides - Almeida (4-2-3-1).