FC Vaslui a a blocat liderul CFR Cluj, printr-un rezultat de egalitate, 1-1, obtinut in conditii speciale: vasluienii au jucat aproape tot meciul in inferioritate numerica. Hugo Luz a fost eliminat in minutul 15, cand CFR Cluj avea deja 1-0 (gol Ronny, minutul 14).

Wesley, 19 reusite in ierarhia golgeterilorFoto: Agerpres

Ardelenii nu au stiut sa valorifice omul in plus - Vasluiul a egalat in minutul 22, prin Wesley, apoi a mai ratat cateva situatii de a marca.

CFR Cluj a cerut penalty in minutul 85, la un contact intre mijlocasul ofensiv Hora si fundasul Marius Constantin, insa arbitrul Alexandru Tudor a lasat jocul sa mearga mai departe.

"NU conteaza daca a fost sau nu 11 metri", a comentat dupa meci antrenorul CFR-ului, Jorge Costa: "Ceea ce conteaza este spectacolul si cred ca astazi l-am oferit. Am intalnit un Vaslui foarte bun chiar daca a jucat in 10, noi am jucat de asemenea bine, a fost un spectacol excelent. De ce nu am fructificat omul in plus? Vaslui a jucat extraordinar, iar noi am facut niste greseli tehnice la care sincer nu ma asteptam. Dar, pentru a castiga titlul, trebuie sa mai si suferi" (declaratie pentru DigiSport).

Adrian Porumboiu, patron Vaslui: "Sunt foarte dezamagit, pentru ca am jucat mult mai bine, desi domnul Tudor ne-a lasat in 10 oameni. Meritam victoria. CFR-ul? Dupa cum a jucat astazi, poate pierde titlul. (...) Ma sperie gandul ca strategiile astea ale CFR-ului au ajuns si la Alexandru Tudor. Vreau sa ma duc sa il pipai, sa vad daca e chiar el, sa nu fie cineva deghizat!"

Porumboiu reproseaza arbitrului ca nu a eliminat si un jucator de la CFR (Ronny), pentru lovirea adversarului fara minge. Finantatorul Vasluiului a acceptat insa si ideea ca ardelenii au avut penalty clar in minutul 85.

Etapa a 24-a (incheiata cu acest joc Vaslui - CFR) nu a produs nicio modificare in lupta pentru titlu: cele cinci echipe din varf au obtinut cate un punct - Rapid - Dinamo 0-0, Pandurii - Steaua 1-1 si Vaslui - CFR Cluj 1-1.