S-au intalnit in faza grupelor, iar sortii au facut posibil un duel si in sferturile competitiei. AC Milan vs FC Barcelona este derbiul zilei din Champions League, o confruntare in care se intalnesc doua dintre cele mai in forma echipe ale momentului de pe Batranul Continent. In cealalta disputa a serii, Marseille va intalni pe Bayern Munchen.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

AC Milan - FC Barcelona (21.45, "San Siro", TVR 1 direct)

"Suntem pregatiti pentru acest meci, va fi un duel foarte interesant si dificil pentru noi. Trebuie sa fim la inaltime, sa nu uitam ca intalnim cea mai buna formatie din Champions League. Ne-am mai intalnit in acest sezon de doua ori, iar meciurile au fost diferite. Daca vom evolua precum in retur (n.r. Barca s-a impus cu 3-2 pe San Siro), ne vom expune unor riscuri, iar cu Barcelona nu poti face asa ceva. Nu avem nevoie de o motivatie suplimentara. Trebuie sa facem in asa fel incat calificarea sa se joace in meciul retur" - Massimiliano Allegri, antrenor AC Milan.

"Mergem la Milano pentru un rezultat pozitiv. Daca joci impotriva lui Milan si nu esti concentrat pe masura, nu poti sa castigi. Va fi foarte important pentru noi sa marcam, acesta este unul dintre obiectivele noastre. Italienii au traditie in Champions League, iar obiectivul lor mereu va fi sa castige competitia. Vom incerca sa-l punem in valoare pe Messi, astfel incat sa-si poata arata talentul si abilitatile" - Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona.

Echipe probabile:

AC Milan: Abbiati - Bonera, Mexes, Nesta, Zambrotta - Aquilani, Ambrosini, Nocerino - Robinho, Ibrahimovic, Boateng (4-3-3).

FC Barcelona: Valdes - Puyol, Pique, Mascherano, Alves - Iniesta, Busquets, Xavi - Fabregas, Messi, Alexis (4-3-3).

Ultimele partide:

AC Milan - AS Roma 2-1

(Ibrahimovic 53' pen, 83' - Osvaldo 44')

Mallorca - FC Barcelona 0-2

(Messi 25', Pique 79')

Milan vs Barcelona, ultimele intalniri:

* toate sunt din Champions League

2000-2001:

Barcelona - Milan 0-2

Milan - Barcelona 3-3

2004-2005:

Milan - Barcelona 1-0

Barcelona - Milan 2-1

2005-2006 (semifinale):

Milan - Barcelona 0-1

Barcelona - Milan 0-0

2011-2012:

Barcelona - Milan 2-2

Milan - Barcelona 2-3.

Marseille - Bayern (21.45, "Stade Velodrome", Dolcesport direct)

"Fata de Dortmund (n.r. echipa pe care francezii au intalnit-o in faza grupelor Champions League), Bayern are o mult mai bogata experienta la nivel european. Dupa parerea mea, ei sunt favoriti in aceasta dubla mansa. Vom incerca sa profitam de sansele reduse pe care le avem. Fizic si psihic suntem pregatiti sa facem fata acestui duel. Bayern are in minte doar faptul ca finala se joaca pe stadionul lor, iar noi trebuie sa fim cu adevarat buni pentru a-i putea elimina" - Didier Deschamps, antrenor Olimpique Marseille.

"Jucam la fiecare trei zile, iar o zi intreaga am petrecut-o pentru a-i studia pe cei de la Marseille. Au un antrenor mare, care a reusit sa formeze o echipa in adevaratul sens al cuvantului. Ne asteptam la un meci greu, atmosfera va fi una senzationala. Inainte de tragerea la sorti, Ribery ne-a spus ca vrea sa joace impotriva lui OM. Va fi o intoarcere emotionanta pentru el" - Jupp Heynckes, antrenor Bayern Munchen.

Echipe probabile:

Marseille: Andrade - Azpilicueta, Fanni, Mbia, Morel - Amalfitano, Cheyrou - Remy, Valbuena, Ayew - Brandao (4-2-3-1).

Bayern: Neuer - Alaba, Badstuber, Boateng, Lahm - Kroos, Gustavo - Ribery, Muller, Robben - Gomez (4-2-3-1).

Ultimele meciuri:

Bayern - Hannover 2-1

(Kroos 36', Gomez 68' - Ya Konan 74')

OGC Nice - Marseille 1-1

(Monzon 76' pen - Ayew 56').