Mai multi suporteri ai Universitatii Craiova s-au luat la bataie cu jandarmii prezenti in Piata Victoriei, incidentele petrecandu-se in cursul zilei de sambata, cu ocazia protestului "Stiinta nu moare", organizat de sustinatorii echipei din Banie, conform gsp.

Protest in Piata Victoriei din Bucuresti: "Stiinta nu moare!"Foto: HotNews / DP

Aproximativ 1000 de suporteri au venit, sambata, in Piata Victoriei pentru a demonstra impotriva lui Mircea Sandu (presedintele FRF) si a lui Dumitru Dragomir (presedintele LPF). Dintre acestia, 700 au venit de la Craiova, in timp ce restul au fost suporteri ai Stelei si ai lui Dinamo. Protestul a degenerat insa, iar mai multi fani olteni au fost retinuti de fortele de ordine.

Varianta Jandarmeriei

"In spatele grupului de protestatari au fost gasite persoane care consumau bauturi alcoolice. Colegii mei le-au cerut sa nu mai consume, moment in care au devenit recalcitranti. Ceilalti suporteri au inceput sa adreseze injurii, iar fortele de ordine au fost nevoite sa intervina pentru ca se aruncau bannere si sticle de apa" - Cozmin Pana, reprezentant al Jandarmeriei, pentru Antena 3.

40 de persoane au fost retinute

"Au fost persoane sub influenta bauturilor alcoolice. Au scandat injurii la adresa fortelor de ordine, au devenit violenti si n-au ascultat de avertismentele verbale. S-a aruncat cu sticle, pahare si a trebuit sa intervenim pentru a restabili ordinea. Avem aproximativ 40 de persoane retinute la sectie" - Florin Hulea, purtator de cuvant al Jandarmeriei (gsptv).

Varianta fanilor

Andrei Florin, membru al Asociatiei Suporterilor Romani din partea echipei Dinamo Bucuresti, are insa o alta varianta pentru incidentele din Piata Victoriei: scandalul ar fi inceput in momentul in care suporterii ar fi strigat "Pleaca, Traiane!", cu trimitere directa catre presedintele Traian Basescu. Printre cei retinuti de jandarmi se afla si Vlad Neagoe, fiul ofiterului de presa al echipei Universitatea Craiova.

"Acum sunt la sectia 2. Ma pregateam sa plec, dar jandarmii au dat cu gaze lacrimogene si l-am vazut pe fiul meu incoltit de 4-5 jandarmi care il bateau si l-au umplut de sange. Au tabarat pe el si l-au batut cu bestialitate. Fiul meu de 17 ani este batut, este plin de sange. Le-am spus ca e minor si au inceput sa dea mai tare. M-au luat si pe mine, m-au lovit" - Vicentiu Neagoe, ofiter de presa U Craiova, la gsptv.

Dragomir: "Jandarmeria si-a facut datoria"

"Trebuia sa fie o manifestatie pasnica, nu una cu derbedei, narcomani si drogati. Pana cand nu vor fi interzisi, nu se va face liniste. Craiova este infundata definitiv dupa acest incident. Acum o sa vada si UEFA, o sa vada si FIFA... Acesti oameni nu vor sa vina la stadion sa vada fotbal, ci sa se bata. Daca dau cu pietre, cu caramizi, cum sa nu fie batuti? Bietii oameni isi fac doar datoria" - Dumitru Dragomir, presedintele LPF, la gsptv.

In urma incidentelor, nu mai putin de 25 de persoane au fost duse la sectia de politie, informatia fiind confirmata de Jandarmerie.

Protestul fanilor olteni a durat mai putin de o ora, suporterii fiind trimisi inapoi la Craiova dupa cele intamplate in Piata Victoriei.