​Fenomenal pe teren, Lionel Messi se bucura de apreciere si in afara gazonului, vedeta Barcelonei fiind fotbalistul cu cele mai mari incasari de-a lungul unui an, informeaza France Football. Astfel, Messi castiga 33 de milioane de euro intr-un sezon, argentinianul devansandu-i pe David Beckham (31,5 milioane de euro) si Cristiano Ronaldo (29,2 milioane de euro).

Messi, speranta BarceloneiFoto: fcbarcelona.com

Apreciat in toate colturile lumii, Messi are lipici la sponsori, atacantul Barcelonei castigand aproximativ 19 milioane de euro din reclame. Starul catalanilor este, printre altele, imaginea unor companii importante precum Adidas, Pepsi si Gillette. Pe langa salariul de 10 milioane de euro pe sezon, Lionel mai primeste bonusuri de performanta de 4 milioane de euro.

Cu toate ca a ajuns la 36 de ani, David Beckham ramane unul dintre cei mai bine platiti fotbalisti ai planetei: 31,5 milioane de euro pe stagiune. Interesant este faptul ca indiferent unde a evoluat (n.r. Real Madrid, Los Angeles Galaxy, AC Milan (imprumutat in doua randuri)), David a fost constant pe podium la incasari in ultimii noua ani.

Clasamentul celor mai bogati fotbalisti:

1 Lionel Messi (FC Barcelona) - 33 milioane de euro

2 David Beckham (Los Angeles Galaxy) - 31.5

3 Cristiano Ronaldo (Real Madrid) - 29.2

4 Samuel Eto'o (Anzhi) - 23.3

5 Wayne Rooney (Manchester United) - 20.6

6 Sergio Aguero (Manchester City) - 18.8

7 Yaya Toure (Manchester City) - 17.6

8 Fernando Torres (Chelsea Londra) - 16.7

9 Kaka (Real Madrid) - 15.5

10 Philipp Lahm (Bayern Munchen) - 14.3.