Owen Coyle, antrenorul echipei Bolton, a facut duminica dimineata primele declaratii, dupa ce jucatorul sau Fabrice Muamba s-a prabusit, fara suflare, in timpul jocului cu Tottenham, disputat in "sferturile" Cupei. "Urmatoarele 24 de ore sunt cruciale pentru Muamba. Fabrice este grav bolnav. Cu ajutorul lui Dumnezeu, speram sa treaca peste acest moment", a spus managerul lui Bolton.

Medicii acorda primul ajutor lui Muamba, sub privirile jucatorilor de la BoltonFoto: Agerpres

Fabrice Muamba, 23 de ani, a primit primul ajutor pe gazon, dupa ce se prabusise: medicii au incercat sa il resusciteze minute in sir, apoi au luat decizia de a-l transporta la cea mai apropiata clinica.

Sambata noapte, oficialii London Chest Hospital au difuzat un comunicat despre starea jucatorului, precizand ca fotbalistul se afla intr-o situatie critica si primeste asistenta speciala la terapie intensiva.

Clubul Bolton si familia lui Muamba au primit, de sambata seara, mii de mesaje de sustinere, iar in campionatul italian (Serie A) mijlocasul Andrea Pirlo i-a dedicat golul marcat pentru Juventus in victoria cu Fiorentina (5-0).