Al Jazeera Sport continua ofensiva din domeniul transmisiunilor fotbalistice, postul cu sediul la Doha cumparand drepturile tv pentru Primera Division pe teritoriul Frantei, contra sumei de 20 de milioane de euro, informeaza Le Figaro. Al Jazeera detine de asemenea Champions League in Franta, pentru perioada 2012-2015 (4 din 5 optiuni).

Primera DivisionFoto: lfp.es

Al Jazeera Sport a castigat dreptul de a transmite partidele din Primera Division pe teritoriul Frantei pentru urmatorii trei ani, suma de achizitie fiind de 20 de milioane de euro. Ultima data, "Canal +" a detinut drepturile tv ale partidelor din prima liga de fotbal a Spaniei.

De asemenea, Al Jazeera detine coproprietatea drepturilor tv din Serie A (n.r. in Franta) pentru urmatorii trei ani (a cheltuit alte 10 milioane de euro). Pe langa toate acestea, postul din Qatar transmite si partidele din Europa League.

In total, Al Jazeera Sport a cheltuit aproximativ 260 de milioane de euro pentru a-si asigura drepturile tv ale unora dintre cele mai puternice competitii fotbalistice de pe Batranul Continent.