Dupa ce a pierdut surprinzator in mansa tur (0-1), Bayern Munchen ia in calcul doar varianta calificarii in fata celor de la Basel. "Sunt periculosi, ne-am luat masuri de precautie", a avertizat Jupp Heynckes, antrenorul bavarezilor. In cealalta partida a serii, Inter Milano vrea sa faca uitat parcursul slab din Serie A in fata lui Olimpique Marseille (in tur, francezii s-au impus cu 1-0).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Bayern Munchen - Basel (21.45, "Allianz Arena", TVR 1 direct)

(in tur 0-1)

"Dupa cum am mai zis, Basel este o echipa foarte buna, vom avea un meci dificil. Formeaza o combinatie buna intre experienta si tinerete. Au aratat in primul meci ca sunt periculosi, trebuie sa fim foarte atenti. Atmosfera sunt sigur ca va fi una superba, publicul ne va purta de la spate. Avem nevoie de aceasta calificare, sper sa putem fi capabili sa o obtinem" - Jupp Heynckes, antrenor Bayern Munchen.

"Ma astept la un meci foarte interesant, nu trebuie sa ne gandim la disputa tur. Bayern va ataca din primul minut, trebuie sa profitam de spatiile pe care le-ar putea lasa in aparare. Suntem concentrati pe ceea ce avem de facut. Ar fi o performanta superba calificarea in sferturile de finala" - Heiko Vogel, antrenor FC Basel.

Echipe probabile:

Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Gustavo, Kroos - Robben, Muller, Ribery - Gomez (4-2-3-1).

FC Basel: Sommer - Steinhofer, Dragovic, Abraham, Degen - Stocker, Xhaka, Huggel - A. Frei, Streller (4-4-2).

Ultimele meciuri:

Bayern Munchen - Hoffenheim 7-1

(Gomez 5', 35', 48', Robben 12' pen 29', Kroos 18', Ribery 58' - Luiz Gustavo autogol 85')

Grasshoper - Basel 0-2

(Shaqiri 5', Degen 40')

Inter - Marseille (21.45, "Giuseppe Meazza", Dolcesport direct)

(in tur 0-1)

"Sansa noastra este aceea de a marca, dar in acelasi timp trebuie sa fim foarte atenti in aparare. Marseille este o echipa periculoasa pe contraatac. Le stim bine calitatile si slabiciunile, speram sa putem profita de ultimele. Succesul cu Chievo (n.r. 2-0 in Serie A) ne-a ajutat din punct de vedere al moralului. Olimpique va fi o echipa schimbata fata de meciul tur, vom incerca cu toate armele sa o oprim" - Claudio Ranieri, antrenor Inter Milano.

"Succesul din tur ne-a dat un mic avantaj, dar consider ca tot Inter este favorita la calificare. Nu avem nimic de pierdut, Inter este o echipa mare, vor face tot posibilul pentru a se califica in sferturi. Ma bucura ca vom avea multi fani la Milano, ei isi urmeaza echipa cu pasiune, indiferent unde joaca. Nu cred ca vor fi surprize in echipa de baza a italienilor, cred ca Ranieri va adopta aceeasi strategie" - Didier Deschamps, antrenor Olimpique Marseille.

Echipe probabile:

Inter: Cesar - Maicon, Samuel, Lucio, Zanetti - Stankovic, Nagatomo, Cambiasso, Sneijder - Forlan, Milito (4-4-2).

Marseille: Mandanda - Morel, Nkoulou, Diawara, Azpilicueta - Kabore, A. Diarra - Ayew, Valbuena, Amalfitano - Brandao (4-2-1-3)

Ultimele partide:

Chievo - Inter 0-2

(Samuel 87', Milito 90')

Ajaccio - Marseille 1-0

(Andre 88').