Mircea Sandu a precizat, la The Money Channel, ca nu intentioneaza sa renunte la conducerea Federatiei Romane de Fotbal dupa disputarea finalei Europa League (gazduita de "Arena Nationala"), asa cum aparusera unele zvonuri in ultima perioada. "Raman si dupa finala Europa League, fotbalul romanesc este bine vazut afara. Vor fi in Bucuresti 40.000 de turisti cu ocazia meciului de pe 9 mai. 4 milioane de lei sunt costurile totale pentru gazonul de la marea finala", a declarat Mircea Sandu.

Mircea SanduFoto: AGERPRES

Ce a spus presedintele FRF:

"Fotbalul romanesc este vazut bine in afara, cu atat mai mult dupa ce va organiza finala Europa League. Vor fi in Bucuresti 40.000 de turisti cu ocazia acestui meci, ceea ce e foarte bine pentru Romania. Exista o companie care face aceste estimari in legatura cu suporterii care vor fi prezenti la ultimul act al competitiei. 29-30% din banii care vor veni vor fi din cazare".

Cine se poate califica in Europa League

"Dau sanse de calificare Valenciei, de asemenea si City poate intoarce rezultatul. United a dat peste o echipa Bilbao care joaca precum Barcelona. Am vazut 8000 de turisti ai lui Bilbao la Manchester. Repartitia a fost de 9000 de biletele pentru o echipa calificata in finala".

"Am discutat mult cu Platini si cu ceilalti membri pentru a obtine organizarea finalei Europa

Avem sali de sport, dar organizam nunti si botezuri sa joace primarii prin ele.

League. Am avut relatii bune cu politicienii in legatura cu construirea "Arenei Nationale", de la Tariceanu, pana la Boc si Sorin Oprescu".

Protestul la adresa FRF nu-l impresioneaza pe Sandu

"Vom vedea care vor fi reactiile dupa finala. N-am vazut o poza cu batistele fluturand, asta in legatura cu protestele facute la adresa presedintelui FRF. Intr-un grup de 300 de suporteri, era unul acolo cu ziarul in mana (n.r. Gazeta Sporturilor si Prosport au lansat o actiune impotriva sefilor de la FRF si LPF). E dreptul lor sa faca aceasta campanie, dar nu vor avea sorti de izbanda, nu asa il determini pe un om sa renunte".

Viitorul presedinte al FRF trebuie sa fie un bun manager

"Cine vine in locul meu la FRF, nu trebuie sa fie neaparat fost fotbalist, trebuie sa fie un bun manager, asta conteaza cel mai mult. Sunt multe exemple de fosti jucatori care pot veni la conducerea FRF, as mentiona aici toata echipa din 94', la care se adauga Mutu, Chivu. Am mandat la Comitetul Executiv UEFA pana in 2015. Avem mai multe meciuri suspectate de blat, iar atentionarea vine din partea UEFA. Nu am nicio implicare, altii va vor da raspunsurile in legatura cu aceste dispute".

4 milioane de lei costa noul gazon de pe "Arena Nationala"

"Costurile totale duc la 4 milioane de lei pentru gazonul de la marea finala. Trebuie schimbate toate straturile, acum se vor scoate doar 10 centimetri din terasamentul respectiv. Constructorul va suporta costuri de aproximativ 400.000 de euro. Trebuie luata aparatura pentru fotosinteza. Oricum, an de an se va schimba gazonul. Cel tarziu in primavara anului viitor va fi schimbata din nou suprafata de joc. Peste tot este asa acolo unde exista stadion acoperit. Riscurile vizeaza direct terenurile de joc. Sunt probleme si la Milano si la Londra, peste tot. Inlocuirea gazonului se va face de la zero la Bucuresti".

"Arena Nationala", mandria romanilor

"Acest stadion are toate facilitatile pentru suporteri, chiar daca vii cu doua ore inainte sau daca vii cu 10 minute inainte de meci. Se vor deschide cafenele si magazine destinate suporterilor".

Romania poate organiza un Campionat European de Fotbal

"Romania poate organiza un Campionat European, nu este o idee chiar atat de indrazneata, trebuie insa un suport masiv din partea statului. Turcia avea un proiect de 20 de miliarde de euro in infrastructura: hoteluri, autostrazi, restaurante, stadioane, tot".

Romania are nevoie sa organizeze EURO sau Olimpiada

Romania daca vrea civilizatie, trebuie sa organizeze un astfel de eveniment, precum EURO sau Olimpiada. In mandatul meu de presedinte nu se va organiza un asemenea turneu final la noi in tara. Cu siguranta nu voi mai ramane opt ani la conducerea federatiei".

FRF va avea acelasi presedinte si dupa finala Europa League

Voi ramane la conducerea FRF si dupa finala Europa League. Atata timp cat muncesc, imi fac proiectele, nu vad unde ar fi probleme. Sunt priceput, avem investitii, avem bani, avem buget. Platim doua milioane de euro statului roman fara niciun avantaj. Avem mai multe proiecte in derulare".

EURO 2016, tinta nationalei de fotbal

"Calificarea la EURO din 2016 este principala tinta a FRF pentru echipa nationala a Romaniei. Dupa acest episod, noi spunem ca vor fi calificari succesive".

Fotbalul romanesc nu are manageri

"Nu avem manageri in fotbalul romanesc, avem in afaceri, dar in sport nu, iar aici ma refer la tot sportul. Nu avem o strategie facuta de guvern, nu exista asa ceva de 20 de ani incoace. Fotbalul este cu un pas inaintea celorlalte sporturi, am avut alta iesire, alta vizibilitate.

Sandu: "Nu plec de la FRF"

Mai am doi ani de mandat, voi vedea ce va fi dupa. Cand muncesti, nu te plictisesti sa stai intr-un post de conducere. Ioanitoaia s-a plictisit sa scrie de fotbal de atata timp? Este o meserie sa fii presedintele FRF. Am avut multe realizari, ele vor fi recunoscute dupa ce nu voi mai fi in frunte. S-au facut investitii, am platit taxele la stat. Nu am reusit sa conving suporterii sa sustina echipa nationala, marea mea nereusita este legata de imagine".

Se vorbeste de blaturi, dar nu exista niciodata dovezi

"Se tot discuta de blaturi, dar nu a fost adusa vreo proba niciodata. Presa sportiva romana este slaba, comparand cu Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport sau L'Equipe. Ei au analize dupa meci, nu funduri goale ca la noi in ziare. Presa sportiva din Romania ar trebui sa scrie despre sport, atunci lucrurile ar merge mai bine pentru ei. Sa scrie despre copii talentati, nu despre scandaluri" - Mircea Sandu, presedintele FRF, la The Money Channel.