Aventura lui APOEL Nicosia in Liga Campionilor continua: miercuri seara, formatia cipriota a eliminat pe Olympique Lyon dupa executarea loviturilor de departajare. Cipriotii (deja detinatorii unui record national prin calificarea in "optimi") si-au stapanit mai bine nervii, profitand de loviturile ratate ale lui Lacazette si Bastos.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Click pentru rezumatul UEFA APOEL - Lyon!

APOEL a marcat prin Manduca in minutul 9, gol care i-a permis sa egaleze situatia la general (Lyon castigase cu 1-0 partida tur). Nu s-a mai marcat pana in minutul 90, nici in cele doua reprize de prelungiri. La lovituri de departajare, toti fotbalistii din Nicosia au inscris, spre deosebire de Lyon care a irosit doua sanse.

"Este evident o seara istorica pentru APOEL si pentru Cipru. Am crezut sincer ca putem realiza aceasta calificare. M-a impresionat forta cu care echipa a alergat fara incetare, timp de 120 de minute. Jucatorii au fost extrem de puternici mental: ei insisi au hotarat cine executa loviturile de departajare. Cel mai important este ca in afara unei organizari bune in joc, am avut rabdare, din punct de vedere tactic: stiam ca aceasta calificare va veni" - Ivan Jovanovic, antrenor APOEL.