Dupa 3-1 in partida tur de la Leverkusen, FC Barcelona este mare favorita la calificarea in "sferturile" Champions League. "Meciul nu va fi unul usor, trebuie sa fim concentrati la ceea ce avem de facut", a avertizat Josep Guardiola, tehnicianul catalanilor. In cealalta partida a serii, APOEL trebuie sa intoarca rezultatul din tur (0-1 la Lyon) pentru a merge in urmatoarea faza a competitiei.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

FC Barcelona - Bayer Leverkusen (21.45, "Camp Nou", TVR 1 direct)

"In ultimele sezoane, am mers in sferturi dupa o remiza si o infrangere in partida tur. In acest moment, suntem mult mai bine, dupa victoria cu 3-1 din prima mansa. Presupun ca toti credeti ca lucrurile sunt rezolvate, dar va asigur ca nu este asa. Leverkusen a aratat in tur ca este o echipa puternica, greu de batut. Pentru binele nostru, sper sa avem o posesie de 70%, pentru a evita unele pericole. Trebuie sa fim foarte atenti, nimic nu este inca jucat" - Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona.

"Barcelona este favorita certa la calificare. Trebuie sa jucam bine in primul rand pentru cei 4000 de fani care vor fi prezenti pe Camp Nou. Suntem constienti ca trebuie sa atacam, dar important va fi si daca vom putea face acest lucru. Suntem pregatiti din punct de vedere fizic si psihic. Nu stiu cat de multe putem sa facem in conditiile in care in tur am avut o posesie de doar 30%, este greu sa invingi fara sa ai mingea. Acest meci este un important test pentru noi, pe terenul unei echipe care domina de cativa ani fotbalul european. Vom vedea ce se va intampla" - Robin Dutt, antrenor Bayer Leverkusen.

Echipe probabile:

Barcelona: Valdes - Alves, Mascherano, Pique, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Fabregas (4-3-3)

Leverkusen: Leno - Kadlec, Friedrich, Toprak, Schwaab - Augusto, Reinartz, Castro, Bender - Schurrle, Kiessling (4-4-2).

Ultimele partide:

FC Barcelona - Sporting Gijon 3-1

(Iniesta 42', Keita 79', Xavi 87' - Barral 49')

Leverkusen - Bayern Munchen 2-0

(Kiessling 80', Bellarabi 90')

Barcelona vs Leverkusen, cifre in Champions League:

Goluri marcate: 23-9

Ocazii de gol: 57-35

Faze de poarta: 62-35

Cornere: 48-37

Off-side: 23-14

Faulturi comise: 70-106

Cartonase rosii: 0-0.

* Barcelona este neinvinsa (sub comanda lui Josep Guardiola) in Champions League pe propriul teren in ultimele 13 partide: 11 victorii si doua remize.

* Catalanii au castigat cu 4-0 pe Camp Nou ultima disputa cu o formatie din Germania - VfB Stuttgart.

* Leverkusen a pierdut deja o partida in Spania in aceasta editie a Champions League: 3-1 pe Mestalla, in fata Valenciei.

APOEL - Olimpique Lyon (21.45, "GSP Stadium", Dolcesport direct)

"Lyon este favorita la calificare dupa victoria din tur (n.r. 1-0). Este o ocazie mare pentru noi de a ajunge in sferturile Ligii Campionilor, o performanta incredibila. Suntem concentrati suficient pentru a reusi un meci mare. Vom incerca sa profitam de sansa pe care o avem, nu avem nimic de pierdut. Am ajuns pana intr-un loc unde nici nu visam sa ajungem la startul competitiei" - Ivan Jovanovic, antrenor APOEL.

"Liga Campionilor este cu totul altceva fata de Ligue 1. In mod normal, ne dorim sa ne calificam. Avem un obiectiv stabilit pentru aceasta competitie, iar accesul in sferturi era o tinta. Cred ca va fi un meci total diferit fata de cel din Franta, APOEL va fi o echipa agresiva. Avem nevoie sa ne aparam foarte bine si de asemenea sa inscriem pentru a ne apropia de calificare. Nu stiam foarte multe despre APOEL inainte de tragerea la sorti, dar acum ii cunoastem putin: formeaza o echipa buna, cu o puternica unitate de grup" - Remi Garde, antrenor Lyon.

Echipe probabile:

APOEL: Chiotis - Boaventura, Kaka, Jorge, Poursaitidi - Marcinho, Nuno Morais - Tricko, Helder, Charalabide - Ailton (4-2-3-1).

Lyon: Lloris - Cissokho, Cris, Bakari Kone, Reveillere - Kallstrom, Gonalons - Gomis, Bastos, Ederson - Lisandro (4-2-3-1).

Ultimele meciuri:

Ermis Aradippou - APOEL 1-4

(Papathanasiou 84' - Solari 6', 53', Morais 21', Paulo Jorge 50')

AS Nancy - Lyon 2-0

(Puygrenier 66', Bakar 75').