Aflata la zece puncte de rivala Real Madrid, FC Barcelona se gandeste din ce in ce mai putin la titlul de campioana a Spaniei, lucru confirmat chiar de Josep Guardiola, antrenorul catalanilor. "Nu cred ca mai avem cum sa castigam campionatul, diferenta este prea mare. Cu toate acestea, ne vom lupta pentru fiecare punct", a precizat Guardiola.

Josep Guardiola Foto: fcbarcelona.com

"Nu mai avem cum sa castigam campionatul, diferenta este prea mare. Cu toate acestea, vom juca pana la capat, ne vom lupta pentru fiecare punct. Este foarte complicat sa mai poti face ceva. Mai sunt multe puncte in joc, iar noi vom incerca sa castigam cat mai multe.

Am intalnit o echipa Atletico foarte buna, in special in debutul reprizei secunde. Ma bucur ca am reusit sa gestionam cum trebuie partida, ne-am impus stilul si pana la urma am castigat. Messi este un adevarat lider, este jucatorul care trage echipa dupa el atunci cand ai mai mare nevoie", a declarat Josep Guardiola.

Cu toate ca a castigat derbiul cu Atletico Madrid, FC Barcelona ramane la zece puncte in spatele liderului Real Madrid. In etapa viitoare, Barcelona va intalni pe Sporting Gijon (pe "Camp Nou"), in timp ce Realul se va duela cu Espanyol (pe "Santiago Bernabeu").

Programul celor doua rivale in urmatoarele etape:

Etapa 26

Barcelona - Gijon

Real Madrid - Espanyol

Etapa 27

Betis - Real Madrid

Racing - Barcelona

Etapa 28

Sevilla - Barcelona

Real Madrid - Malaga

Etapa 29

Barcelona - Granada

Villarreal - Real Madrid

Etapa 30

Mallorca - Barcelona

Real Madrid - Real Sociedad.