Dupa o pauza de cateva luni, Liga Campionilor revine cu faza "optimilor" de finala. Marti se vor disputa primele doua meciuri din 2012, Leverkusen - FC Barcelona si Olimpique Lyon - APOEL. "Nu exista adversar usor, Leverkusen este o echipa cu multa calitate", a declarat Josep Guardiola, tehnicianul campioanei Europei. Partida din Germania va fi in direct pe TVR1, de la ora 21:45.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Leverkusen - FC Barcelona (21:45, "Bay-Arena" - TVR 1 direct)

"Sa te pregatesti pentru un meci atat de important este distractiv. La analiza video am vazut mult fotbal de buna calitate. Trebuie sa ne jucam sansa, nu avem nimic de pierdut. Impotriva Barcelonei este greu sa-ti impui stilul de joc. Catalanii pot fi invinsi, asta e clar, dar ramane de vazut cum. Ori printr-un presing agresiv, ori printr-un joc defensiv cum a reusit Inter acum doua sezoane. Nu ne ramane decat sa speram la un rezultat bun si la faptul ca Barcelona poate prinde o zi mai slaba" - Robin Dutt, antrenor Leverkusen.

"Bayer Leverkusen este o echipa cu multa calitate. Au o impresionanta forta de grup. Pot juca in mai multe feluri, au jucatori care se muleaza pe aproape orice sistem. Imi aduc aminte ca am avut probleme in Germania cu Stuttgart, am facut cu greu un 1-1. A fost un moment dificil. Din aceasta faza a competitiei nu poti sa spui ca mai intalnesti adversari usori" - Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona.

Echipe probabile:

Leverkusen: Leno - Kadlec, Friedrich, Schwaab, Corluka - Bender, Rolfes - Schurrle, Renato Augusto, Castro - Kiessling (4-2-3-1)

FC Barcelona: Valdes - Abidal, Puyol, Mascherano, Alves - Xavi, Busquets, Iniesta - Cesc, Messi, Alexis (4-3-3).

Ultimele rezultate:

Borussia Dortmund - Leverkusen 1-0 (Kawaga 45')

Osasuna - FC Barcelona 3-2 (Lekic 4', 22', Raul Garcia 56' - Sanchez 51', Tello 73').

Lyon - APOEL Nicosia (21:45, "Stade de Gerland" - Dolcesport direct)

"Indiferent de adversar, trebuie sa aratam ca meritam sa fim aici, in aceasta faza a competitiei. Stim ca lumea crede ca am avut noroc la tragerea la sorti, dar va asigur ca nu este asa. APOEL a aratat mult fotbal in aceasta editie de Champions League, lasand in afara competitiei echipe cu nume. Ne respectam adversarul si ne dorim sa facem un meci bun" - Remi Garde, antrenor Lyon.

"Lyon este una dintre cele mai bune echipe din Europa, am vazut asta in ultimii ani de Champions League. Au experienta, jucatori de valoare si sunt favoriti. Ne vom juca sansa, vom incerca sa plecam cu un rezultat pozitiv din Franta" - Ivan Jovanovic, antrenor APOEL.

Ultimele rezultate:

APOEL - Ethnikos Achnas 2-1 (Charalambides 23', 41' - Vattis 80').

Lyon - Caen 1-2 (Lisandro 86' pen - Hamouma 13', Nabab 73').