La doar trei ani dupa implicarea in "scandalul arbitrajelor din Liga 1" (dupa acest episod au fost arestati mai multi oficiali ai CCA, iar FC Arges a fost retrogradata), Gheorghe Constantin "Valcea" se intoarce in fotbal. Astfel, fostul sef al Comisiei Centrale a Arbitrilor este, incepand de luni, membru in Comitetul Executiv al FRF (reprezentant al cluburilor din Liga 2).

Gheorghe Constantin "Valcea", alaturi de Cornel Penescu Foto: AGERPRES

Conform gsp, Costica "Valcea" si Cornel Svaiter (FC Botosani) sunt reprezentantii cluburilor din Liga 2 in Comitetul Executiv al FRF.

Gheorghe Constantin este in acest moment presedintele gruparii CSM Ramnicu Valcea, echipa din Liga 2, Seria B2.

"Am fost ales ca membru in Comitetul Executiv, alaturi de Marian Sfaiter, ca reprezentanţi ai Ligii a II-a. Imi propun sa-mi fac simtita prezenta acolo prin propuneri ale cluburilor din Liga a II-a. Nu va fi de ajuns pentru mine sa fiu prezent doar fizic in Comitetul Executiv" - Gheorghe Constantin, conform Mediafax.

"Valcea" il va inlocui in Comitetul Executiv pe Marian Rusen, presedintele Juventus Bucuresti.

Fost sef al CCA, Gheorghe Constantin a fost arestat in aprilie 2009 pentru fapte de coruptie ("luare de mita si trafic de influenta"). In prezent, el este judecat in stare de libertate.

Alte personaje implicate in "cazul Penescu"

Marcel Lica (fost vicepresedinte al CCA), Sorin Corpodean, Marcel Savaniu si Aurelian Bogaciu (toti fosti arbitri) au fost retinuti, asupra tuturor existand invinuirea de "luare de mita" in cazul "Penescu". Dupa scandalul de la Pitesti, echipa FC Arges a fost retrogradata, iar Penescu a fost declarat "persona non grata".

Alti fosti arbitri trimisi in judecata de DNA in dosare in care este inculpat si Cornel Penescu: Ionica Serea (pentru luare de mita) si Marius Martis (pentru complicitate la infractiunea de luare de mita). Ei au fost trimisi in judecata in 21 mai 2010.

Conform DNA, Cornel Penescu cerea anumiti arbitri pentru partidele echipei FC Arges, iar CCA (Gheorghe Constantin era sef pe atunci) executa ordinele omului de afaceri argesean. Gheorghe Constantin a fost arestat in data de 23 aprilie 2009, fiind apoi eliberat pe 29 ianuarie 2010.

Citeste si Famiglia fotbalului romanesc: dosarele de coruptie in care sunt implicatii sefii FRF, LPF si ai cluburilor