Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a aratat surprins de starea buna a gazonului de pe Arena Nationala, declarand in timpul vizitei pe care a facut-o vineri alaturi de Mircea Sandu si Gigi Becali ca acest lucru dovedeste ca instalatia de incalzire functioneaza, informeaza Mediafax.

"Sa mor daca daca ma asteptam sa arate atat de bine. Asta dovedeste ca instalatia de incalzire functioneaza. Sper sa se poata juca in conditii bune", a declarat Oprescu.

Presedintele FRF Mircea Sandu si finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, au ajuns vineri la Arena Nationala in jurul orei 12.00 si au fost nevoiti sa-l astepte o ora pe primarul Sorin Oprescu. "In viata mea nu am asteptat pe cineva atata timp si mai ales in frig. Nu ma asteptam ca gazonul sa fie atat de bun", a spus Becali.

Referitor la acoperirea Arenei Nationale, Oprescu a spus ca aceasta e o decizie a constructorului stadionului: "Nemtii ne spun daca se inchide sau deschide acoperisul. UEFA stie de aceasta problema dar pe cuvantul meu ca dupa ce se termina asta o luna de zile va invit sa vedeti cum se inchide si se deschide acoperisul. Astea cu acoperisul ca nu a fost platit sunt speculatii. Pentru ca banii sunt de la Guvern. Ei au sustinut asta. E o parte pe care noi nu ne-am propus-o. Momentan sunt in partea de controale cum si in ce fel s-au cheltuit banii".

Edilul a precizat ca va fi totusi nevoie de inlocuirea gazonului asa cum au recomandat inspectorii UEFA. "Daca Steaua se va califica va putea evolua pe arena. Toti o vor putea face dar dupa aceea vom respecta recomandarile UEFA si ne vom apuca sa schimbam gazonul ca sa nu mai avem surprize placute" , a mai spus Oprescu.

Pana la disputarea partidei dintre Steaua si FC Twente, la 16 februarie, in mansa tur a 16-imilor de finala ale Ligii Europa, organizatorii vor trebui sa dea zapada jos si de pe acoperisul Arenei Nationale. Partida, programata pe Arena Nationala, va avea loc de la ora 22.05.

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, impreuna cu presedintele FRF Mircea Sandu, primarul Capitalei Sorin Oprescu si directorul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, Radu Popa, au inspectat, vineri, starea gazonului de pe Arena Nationala.