Antrenorul italian Fabio Capello a demisionat de la comanda Angliei, dupa ce federatia hotarase sa retraga banderola de capitan lui John Terry (decizie provocata de implicarea jucatorului intr-un scandal cu tenta rasista). Terry este acuzat ca a proferat insulte rasiste la adresa jucatorului Anton Ferdinand (de la QPR), cazul urmand sa fie judecat la 9 iulie. Federatia a anuntat ca, pana la acea data, Terry nu poate purta banderola de capitan.

Fabio Capello, fost selectioner AngliaFoto: Reuters

Italianul a recunoscut miercuri seara ca decizia federatiei in cazul Terry i-a subminat autoritatea. "Anumite linii nu trebuie depasite", a declarat Capello, un antrenor recunoscut pentru exigenta sa atat in raportul cu vestiarul, cat si cu administratia gruparii pe care o conduce.

Anglia cauta in aceste zile un nou selectioner: toata lumea solicita un englez, iar principalii favoriti sunt Harry Redknapp (de la Tottenham) si Stuart Pearce (tehnicianul echipei de tineret a Angliei).

Oficialii federatiei au dat de inteles ca nu ar fi exclus sa fie recrutat totusi un antrenor strain: Jose Mourinho si Guus Hiddink sunt numele cel mai des pronuntate in presa britanica.