Gazonul "Arenei Nationale" din Bucuresti a fost curatat de zapada cu ajutorul a aproximativ 150 de persoane (dintre care 100 au fost detinuti de la Penitenciarul Jilava), informeaza Mediafax. Stadionul bucurestean va gazdui partida dintre Steaua si Twente, contand pentru 16-imile Europa League (se va juca joi, 16 februarie).

Arena NationalaFoto: Constantin Barbu / HotNews

150 de persoane au participat, marti, la indepartarea zapezii de pe gazonul "Arenei Nationale". Iarba a fost protejata cu o folie de plastic.

In cazul in care temperatura o va permite, folia ar putea fi indepartata in urmatoarele zile. Administratorii arenei au declarat ca la nivelul stratului de suport al gazonului temperatura este constanta la 16 grade, in timp ce suprafata de iarba are o temperatura de 14 grade.

Iata comunicatul de presa al celor care se ocupa de ingrijirea gazonului de pe "Arena Nationala":

- "Instalatia de incalzire functioneza la parametrii normali, realizand o temperatura de 16 grade Celsius la nivelul solului si 14 grade Celsius la firul ierbii, pastrand sub prelata intinsa deasurpa terenului de joc o umiditate de 22-26%. Datorita prelatei cu care este acoperit gazonul s-a mentinut temperatura si umiditatea astfel incat acesta sa poata avea propriul microclimat. Acest lucru mentine in conditii optime starea gazonului, ceea ce ne asigura un teren de joc bun, fara a fi necesara inlocuirea unor portiuni de gazon de pe suprafata acestuia. Prelata care protejeaza gazonul va fi ridicata numai atunci cand o vor permite conditiile meteo.

- Pana la ora meciului, programat in ziua de 16 februarie, gazonul va fi intretinut prin caldura, dezapezire, fertilizare si drenaj.

- In baza unei colaborari intre institutii, operatiunea de dezapezire, care ar putea dura 2 zile, este efectuata de 100 de detinuti de la Penitenciarul Jilava. Acestia sunt retribuiti cu 4,134 lei/om/ora.

- Tinand cont de viscolul din ultima perioada, operarea acoperisului a fost o manevra de risc. In plus, din cauza conditiilor meteorologice din ultima perioada, si chiar daca ar fi fost inchis, curentii de la nivelul gazonului ar fi creat acumulari de zapada poate mai mari decat acumularile de zapada create in condiitile in care acoperisul este deschis".

FC Twente

Data infiintarii: 1 iulie 1965

Stadion: "De Grolsch Veste" - Capacitate 30.000 de locuri

Presedinte: Joop Munsterman

Antrenor: Steve McLaren

Ultimul sezon din "Eredivisie": Locul 2 (2010-2011)

Site oficial: www.fctwente.nl.

Lotul celor de la Twente este evoluat la aproximativ 65,2 milioane de euro, conform transfermarkt.de.

Meciul dintre Steaua si Twente se va disputa pe 16 februarie, de la ora 22.05, pe "Arena Nationala" din Bucuresti.