Sherif Younis, profesor de istorie la Universitatea Helwan, a lansat o ipoteza incredibila in legatura cu incidentele grave petrecute la un meci de fotbal din Egipt (74 de persoane si-au pierdut viata, iar alte 1000 sunt ranite). "Totul a fost premeditat! Acei oameni nu au fost ucisi din cauza unui meci de fotbal, a fost un masacru bine pus la cale", a precizat Younis.

Scene de groaza pe un stadion de fotbal din Egipt Foto: Captura YouTube

A fost totul premeditat?

"Acei 74 de oameni nu au fost ucisi din cauza unui meci de fotbal! A fost un masacru planificat, ca in luna noiembrie (n.r. 40 de persoane au fost omorate cu toate ca protestau pasnic)" - Sherif Younis, profesor de istorie la Universitatea Helwan, citat de gsp.

Fortele de ordine nu au fost pregatite

Presa internationala vorbeste pe larg despre faptul ca politia nu a fost pregatita pentru un meci cu un grad ridicat de risc. In plus, fortele de ordine sunt acuzate de faptul ca i-ar fi favorizat pe suporterii celor de la Al Masry. Ipoteza este sustinuta si de catre Hamdeen Sabahi, candidat la presedintia Egiptului.

"Este un atac direct asupra fanilor lui Al Ahly, din cauza rolului pe care acestia l-au avut in revolutia de pe 25 ianuarie (n.r. in urma revoltelor, presedintele Hosni Mubarak a fost indepartat de la putere)", a precizat Hamdeen Sabahi.

"Este cel mai mare dezastru din istoria fotbalului egiptean", a declarat pentru televiziunea de stat ministrul adjunct al Santatii, Hesham Sheiha.

Morti pe terenul de joc si in vestiare

"Au fost scene de groaza, erau oameni morti pe teren, in vestiare. Nu vreau sa mai joc fotbal pana cand acestor oameni nu li se va face dreptate", a declarat Emad Meteab, fotbalistul celor de la Al-Ahly, conform channelnewsasia.

Un politist si-a pierdut viata in incidente

"Pana in acest moment, 74 de persoane si-au pierdut viata, conform datelor pe care le avem. In incidente a disparut si un politist. Cei mai multi dintre ei au murit dupa ce au fost pur si simplu zdrobiti", au declarat oficiali din cadrul Armatei.

Vor fi trei zile de doliu national

Autoritatile au anuntat ca vor fi trei zile de doliu national dupa incidentele de miercuri seara (n.r. 1 februarie 2012).

Scene de groaza au putut fi observate pe stadionul din Port Said (Egipt): suporterii au invadat terenul, imediat dupa meciul Al Masry - Al Ahli, situatie pe care fortele de ordine nu au reusit sa o controleze. Violentele provocate de fani au atins cote inimaginabile: 74 de persoane au murit si cel putin 1.000 au fost ranite, iar bilantul se poate agrava. Armata egipteana a trimis elicopterele la Port Said pentru a evacua jucatorii si suporterii lui Al Ahli, anunta ministerul de resort, citat de Reuters.

Vezi aici imagini de la incidentele petrecute in Egipt: