Barcelona nu poate tine, cel putin pentru moment, pasul cu Real Madrid in Primera Division, catalanii aflandu-se la 7 puncte in spatele marilor rivali. Cu toate ca echipa pregatita de Jose Mourinho merge fara greseala, catalanii spera in continuare ca pot cuceri un nou titlu al Spaniei. "Trebuie sa fiti siguri ca putem castiga campionatul. O revenire este posibila", a precizat Josep Guardiola, tehnicianul campioanei Europei.

Guardiola (centru), in cautare de solutiiFoto: fcbarcelona.com

"Trebuie sa fiti siguri ca putem castiga campionatul. O revenire este posibila". Cu aceste cuvinte i-a incurajat Josep Guardiola pe elevii sai, la putin timp dupa remiza cu Villarreal (0-0).

Antrenorul este, conform presei iberice, convins de faptul ca se mai pot intampla multe lucruri pana la finalul stagiunii din Primera Division.

"Am reusit nenumarate reveniri pe vremea cand eram fotbalist. Nu vad de ce acest lucru nu ar putea fi posibil in acest moment", a completat Guardiola.

Afirmatiile lui Guardiola sunt sprijinite de mai multe exemple. Astfel, pe vremea in care Johan Cruyff era antrenor al catalanilor, Barcelona a reusit sa revina de doua ori si sa castige campionatul (in sezonul 1991-1992, Barca avea opt puncte in spatele Realului - in acel timp, victoria era recompensata cu doar doua puncte, si in 1993-1994, atunci cand catalanii au cucerit titlul in ultima etapa in detrimentul celor de la Deportivo La Coruna).